Στην Ελβετία βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Σκοπός του ταξιδιού του; Προφανώς η παρακολούθηση της αναμέτρησης ανάμεσα στη Σερβέτ και την Γκενκ που αφορά άμεσα τον Ολυμπιακό μιας και ο ηττημένος σε αυτό το νοκάουτ ζευγάρι θα αποτελέσει τον αντίπαλο των Ερυθρόλευκων στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (10-17/8).

Τι είδε ο συνεργάτης του Μαρτίνεθ; Αυτό που το τεχνικό τιμ των Πειραιωτών είχε κατά νου εξαρχής. Δύο ομάδες πολύ κοντά ή μία στην άλλη σε αυτή την «καλοκαιρινή» συγκυρία που άφησαν λογαριασμούς ορθάνοιχτους για τη ρεβάνς του Βελγίου (2/8) έπειτα από το ισόπαλο 1-1. Ηταν άτυχος ο Ολυμπιακός σε αυτό τον πρώτο «ορισμό» αντιπάλου. Βρέθηκε ανάμεσα στη δεύτερη καλύτερη ομάδα του Βελγίου – έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική – και τη δεύτερη της Ελβετίας. Δύο σχολών που εκτός των άλλων έχουν πάντα καλοκαιρινό πλεονέκτημα μιας και τα πρωταθλήματά τους ξεκινούν νωρίς.

Οι διαφορές

Αν ο Ολυμπιακός βρεθεί απέναντι στην Γκενκ – που βεβαίως παραμένει με έναν τρόπο το φαβορί για να συνεχίσει στο Champions League – θα κοντραριστεί με έναν αντίπαλο που η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ και που θα έχει στα πόδια της τέσσερα επίσημα παιχνίδια πριν από το «Γ. Καραϊσκάκης». Αν τελικά είναι η Σερβέτ, τότε οι Ελβετοί θα έχουν πέντε επίσημα ματς πριν από το ταξίδι στο Φάληρο. Θυμίζουμε πως για τον Ολυμπιακό θα είναι το πρώτο… Τέλος πάντων: Αυτό που έχει σημασία ως πληροφορία είναι ότι για τη ρεβάνς στο Βέλγιο πιθανότατα θα ταξιδέψει ο ίδιος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προκειμένου να αποκτήσει μια όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη για τις δύο υποψήφιες αντιπάλους. Και μέχρι τότε, το τμήμα «ανάλυσης» θα συνεχίσει να γεμίζει και τους δύο φακέλους των υποψηφίων αντιπάλων μιας και το πρώτο μισό δεν τους έκανε σοφότερους.

Δ.Δ.