Ηταν από τις εκπλήξεις της βραδιάς. Οχι πως είχε ανάγκη ο Βιλένα ένα ματς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ώστε να δείξει την αξία του. Δεν πρόκειται περί αυτού. Απλά, χωρίς να έχει βρει την κορύφωση της απόδοσής του, δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ήθελε έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά, κάποιον να τρέχει και να δίνει τον τόνο στη μεσαία γραμμή. Τον έριξε στα βαθιά αμέσως και εδώ ήταν η έκπληξη γιατί ελάχιστοι ανέμεναν τον «Βιλένα στην αρχική ενδεκάδα». Τι είπε ο περιχαρής Τόνι Βιλένα στα «ΝΕΑ» και προτού η αποστολή του Παναθηναϊκού πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα;  

«Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Προσωπικά ήταν καλό για μένα που πήρα λεπτά συμμετοχής και μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τη συμμετοχή μου και για την εικόνα της ομάδας και φυσικά για το σκορ που μας φέρνει κοντά στην πρόκριση. Κάναμε πολλά απ’ αυτά που έχουμε δουλέψει, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ο προπονητής μας είχε δείξει τον αντίπαλο. Ομως είμαστε ακόμα στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Εχουμε πολλά να δώσουμε, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμα ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι».

Εχει τελειώσει η υπόθεση πρόκριση μετά το 3-1;

«Οχι ακόμα. Εχουμε ακόμα ένα παιχνίδι να παίξουμε την άλλη εβδομάδα και πρέπει να το δούμε και αυτό σαν έναν ακόμα τελικό. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε τον αγώνα και να κοιτάξουμε μπροστά».

Πώς νιώθεις ύστερα από δύο εβδομάδες στην ομάδα; Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι στο πικ της απόδοσής του;

«Ερχομαι ολοένα και πιο κοντά εκεί που θέλω, η ομάδα με βοήθησε πολύ, οι προπονητές. Κάθε μέρα, βήμα βήμα θα είμαι όλο και καλύτερα. Οσο θα είμαι στην ενδεκάδα και θα παίρνω λεπτά συμμετοχής, τόσο περισσότερο θα έρχομαι κοντά στα θέλω μου».

Ενα σχόλιο για τον κόσμο που βρέθηκε στο Κόζιτσε;

«Είναι εκπληκτικό αυτό που έγινε. Εχω δει πως ο κόσμος πηγαίνει σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Σήμερα τους δώσαμε χαρά νομίζω με τη νίκη μας και δεν ήρθαν χωρίς λόγο ως εδώ. Είναι όμορφο να τους έχουμε κοντά μας και να μας δίνουν ώθηση για να πάρουμε νίκες».

Εχεις ένα γκολ για τον επαναληπτικό μετά τη χαμένη σου ευκαιρία με την Ντνίπρο-1;

(Χαμογελά) «Ελπίζω, ελπίζω. Αρχικά θα πρέπει να πάρω την ευκαιρία και να βρίσκομαι και πάλι στην ενδεκάδα και ελπίζω να βοηθήσω και με την απόδοσή μου, αλλά γιατί όχι και με ένα γκολ. Εγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν περίμενα να είμαι τόσο σύντομα στην ενδεκάδα, αλλά αυτό με βοηθάει και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να παραμείνω σε αυτή. Ελπίζω, λοιπόν, και σε ένα γκολ την Τρίτη».