Στη σκιά του ποδοσφαιρικού δράματος που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες εξακολουθεί να βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθώντας την τακτική του ώριμου φρούτου. Οι Μαδριλένοι αφήνουν τον χρόνο να δουλέψει γι’ αυτούς γιατί τις προηγούμενες φορές που επιχείρησαν να συνεργαστούν με τον γάλλο ποδοσφαιριστή έφυγαν ηττημένοι.

Το 2021 κατέθεσαν προσφορά 200 εκατ. ευρώ στην Παρί με τη σύμφωνη γνώμη του Εμπαπέ. Το κλαμπ του Ιλ ντε Φρανς την απέρριψε αλλά ο ποδοσφαιριστής είχε δώσει υπόσχεση στον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική πρωτεύουσα όταν μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2022. Τον Μάιο εκείνου του χρόνου κι ενώ η Ρεάλ ετοίμαζε φιέστες υποδοχής, ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Εμπαπέ. Το γυαλί της εμπιστοσύνης μόλις είχε ραγίσει και ως γνωστόν το σημάδι βρίσκεται πάντα εκεί για να θυμίζει την προδοσία.

Το ακόμα ένα παράδοξο της ιστορίας είναι πως και η Παρί θεωρεί προδότη τον Εμπαπέ γιατί έχει πληροφορηθεί πως έχει έρθει σε συμφωνία με τη Ρεάλ να πάει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου το καλοκαίρι του 2024 ως ελεύθερος.