Πολύ σημαντική είναι η απουσία από το ρόστερ της Λιθουανίας του Ντομάντας Σαμπόνις. Ο 27χρονος σέντερ έκανε τρομερή σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου ριμπάουντερ στο ΝΒΑ και μια θέση στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της σεζόν. Ενημέρωσε, ωστόσο, τους παράγοντες της λιθουανικής ομοσπονδίας πως όλη τη χρονιά έπαιζε με ένα πρόβλημα στον αντίχειρα, που του έκανε τη ζωή δύσκολη και θέλει το καλοκαίρι να διαθέσει χρόνο για να το ξεπεράσει. Ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθη στο ρόστερ, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ.

Η Ιαπωνία, που είναι μια από τις οικοδέσποινες του τουρνουά, δέχθηκε σοβαρό πλήγμα με την απουσία του Ρούι Χατσιμούρα, του μακράν καλύτερου παίκτη της. Παρόλο που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Λος Αντζελες Λέικερς, εντούτοις έκρινε πως πρέπει να ξεκουραστεί και προετοιμαστεί κατάλληλα για τη νέα σεζόν και δεν θα βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του.

Απών από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι και ο άνθρωπος που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ πέρυσι στο Βερολίνο. Ο Λορέντσο Μπράουν ενημέρωσε πως δεν θα ενισχύσει φέτος την Εθνική Ισπανίας εξαιτίας ενός τραυματισμού που άρχισε να τον ταλαιπωρεί από πέρυσι στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ και δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει κατάλληλα όλη τη χρονιά παίζοντας συνεχώς στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με τη Μακάμπι.

«Σύνταξη» και ίντριγκα

Στη Σλοβενία ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι παρών, όχι όμως και ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος στα 36 χρόνια του έκρινε πως έχει προσφέρει αρκετά στην Εθνική και ανακοίνωσε πως αποχωρεί από αυτήν. Ενώ στη Γερμανία μια παρεξήγηση που προκλήθηκε από δημόσιες δηλώσεις έχει ως αποτέλεσμα να στερηθεί η εθνική ομάδα έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Μάξι Κλέμπερ. Ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς δυσαρεστήθηκε σφόδρα από όσα είπε εναντίον του ο άλλος σταρ της Εθνικής, Ντένις Σρέντερ, που τον κατηγόρησε για την περσινή απουσία του από το Ευρωμπάσκετ, και αποφάσισε να μην κατέβει να αγωνιστεί ούτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Τις τελευταίες μέρες πάντως ο Σρέντερ προσπαθεί να ανασκευάσει ώστε να πειστεί ο Κλέμπερ να ενσωματωθεί στην ομάδα και μένει να δούμε τι θα συμβεί τελικά.