Eβλεπες τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά το 3-1 επί της Νντίπρο-1 το βράδυ της Τρίτης  και αντιλαμβανόσουν πως «κάτι τον ενοχλούσε». Δεν χρειάστηκαν πολλές σκέψεις ούτε κάποιος να λύσει την πλέον δύσκολη εξίσωση. Εκείνο το γκολ των Ουκρανών στο φινάλε λες και πλήγωσε αρκετά τον σέρβο προπονητή. Τι είπε αναφορικά με το αν τελείωσε η πρόκριση; «Οχι, το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Δεν είναι θέμα, δεν ξέρω τι λέξη να πω. Γιατί αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι προκριματικά του Champions League. Είναι τεράστιο το στοίχημα για εμάς. Τώρα που τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν καμία σημασία σε αυτό το επίπεδο ομάδων, μπορεί να περιμένεις τα πάντα».

Ενα γκολ σίγουρα μπορεί να αλλάξει αρκετά. Και όντως, εντελώς διαφορετικό θα ήταν το 3-0 και άλλο μοιάζει το 3-1. Αν κάποιος θέλει να δει καθαρά την κατάσταση, η Ντνίπρο-1 με δύο γκολ στη Λεωφόρο φέρνει τούμπα τα πράγματα και οδηγεί το ζευγάρι στην παράταση. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Με βάση τον ρεαλισμό και τι έδειξαν οι δύο αντίπαλοι στο Κόζιτσε, μάλλον όχι. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι και μακριά από εδώ σενάρια ή προσεγγίσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπαρκτή πραγματικότητα. Ωστόσο, μπάλα είναι και όλα παίζουν! Πάει να πει, ένα γκολ στην αρχή ή όποτε αυτό έρθει, ένα λάθος, μια κακή απόδοση στη βραδιά της προσεχούς Τρίτης και τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Μεταβάλλονται άρδην.

Το μήνυμα

Το μήνυμα του Γιοβάνοβιτς είναι μήνυμα για όλη τη σεζόν. Θέλει συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του. Να ξέρουν πού πατούν, να μη χάνουν την αυτοκυριαρχία τους στο φινάλε ενός αγώνα που φαίνεται «κλειδωμένος» σε ό,τι έχει να κάνει με το σκορ. Γιατί να έρθει το γκολ της ουκρανικής ομάδας; Ποιος ο λόγος να χαθεί το πλεονέκτημα του +3 για τον Παναθηναϊκό; Οχι πως θα έλεγε πως «ναι, περάσαμε» ο Ιβάν, παραείναι σοβαρός και μετρημένος για να εκστομίσει τέτοια πράγματα σε κοινή θέα. Ζητεί, όμως, εγρήγορση. Θα το πει στους ποδοσφαιριστές. Η απόδοση αφήνει υποσχέσεις για καλή σεζόν, το να είναι στιβαρή μια ομάδα εγγυάται πως δεν θα χάνει εύκολα και θα έχει τον πρώτο λόγο σε αρκετά μας, κάποια όμως σφάλματα πρέπει να αποφεύγονται. Αλλωστε, αν δεν διορθωθούν τώρα που είναι νωρίς και ακόμη οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν ο ένας τον άλλο, πότε θα γίνει;