Μεγάλα

Σωκράτης Φάμελλος

Κατά τον Σωκράτη Φάμελλο πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ «γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει κυβερνητική προοδευτική διέξοδο». «Πρόκειται», όπως συμπλήρωσε «για κάτι μεγαλύτερο από εμάς τους ίδιους». Φιλική συμβουλή: πριν πιάσουν τα μεγάλα, ας εξασκηθούν στα μικρότερα. Ας συμφωνήσουν σε έναν υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα, φερειπείν – κατά προτίμηση δε, κάποιον που να μην τους φτύνει δημόσια όπως ο μπασκετμπολίστας που είχε διαλέξει ο πρώην αρχηγός τους.

Δάνειο

Νίκος Παππάς

«Το “δάνειο” του 32% που πήραμε από τους ψηφοφόρους το 2019 δεν το αξιοποιήσαμε όπως θα έπρεπε. Ο μετασχηματισμός και η διεύρυνση τελμάτωσαν για αντικειμενικούς αλλά και για υποκειμενικούς λόγους». Τάδε έφη Νίκος Παππάς. Ο διεκδικητής της συριζαϊκής αρχηγίας, βέβαια, ξεχνάει πως οι πιστωτές έχουν πάντα καλύτερη μνήμη από τους οφειλέτες. Παραβλέπει, δηλαδή, ότι οι πρώτοι δύσκολα θα ξεχάσουν τόσο την πρώτη φορά Αριστερά όσο και τη δεύτερη στα αντιπολιτευτικά έδρανα.  

Αφορμή

Γιώργος Πατούλης

Η ζεϊμπεκιά, λένε κονεσέρ, ήταν η αφορμή. Η ηγετική ομάδα της ΝΔ την έψαχνε καιρό τώρα ώστε να στηρίξει κάποιον άλλον στην Περιφέρεια της Αττικής. Για την ιστορία, πάντως, και το 2019 το γαλάζιο χρίσμα δεν δόθηκε με ζέση στον Γιώργο Πατούλη. Το αντίθετο. Αλλά είχαν επικρατήσει οι εισηγήσεις εκείνων που υποστήριζαν ότι δεν έχει χάσει καμία μάχη. Σύμφωνα και με την τότε επίσημη εξήγηση.

Ζητούμενα

Γιάννης Οικονόμου

«Τo υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. Οι απανταχού φαν του πολιτικού λυρισμού πανηγύρισαν την επιστροφή του στο κέντρο της πολιτικής σκηνής περισσότερο κι απ΄ τον ίδιο. Λογικό. Δεν έχουν ξεχάσει πως διάνθιζε ποιητικά τον λόγο του σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οπότε, αναμένουν να φτάσει την πρόζα του σε νέα επίπεδα χάρη στο καινούργιο του αντικείμενο.