«Στηρίζουμε το Κίνημα της Πετσέτας», αναφώνησε στα σόσιαλ μίντια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πανηγυρίζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις παραλιών στην Πάρο. Οπως, μάλιστα, ενημέρωσε τους ακολούθους του, στον ΣΥΡΙΖΑ θα δίνουν μαζί με τους πολίτες τη μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους έναντι της ανεξέλεγκτης και παράνομης καταστροφικής εκμετάλλευσης του δημόσιου χώρου. Σύμφωνοι. Αλλά τα κινήματα τα ρώτησαν αν θέλουν πια να καπελώνονται από συριζαίους, τώρα που εκείνοι έχουν ρίξει λευκή πετσέτα εκλογικά;

Μειονεκτήματα

Τελικά, ο Νίκος Παππάς είναι ο λαλίστερος υποψήφιος αρχηγός. Ολο και κάπου δίνει συνέντευξη και κάνει τον μυαλοπώλη. Να, για παράδειγμα, σε μια χθεσινή αποφάνθηκε ότι ο Μητσοτάκης έχει πλέον «κάποια στρατηγικά μειονεκτήματα». Ποια; «Δεν μπορεί να κατηγορήσει τους προηγούμενους ότι παρέλαβε χάος» και «δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδεύει αφειδώς δημόσιο χρήμα». Δεν εκπλήσσει ότι εμμέσως εισηγείται το ποντάρισμα στα ντεφό του αντιπάλου, πάντως – αφού ο ίδιος δεν μπορεί να ενσαρκώσει κανένα πλεονέκτημα.

Επίδομα

O Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα και ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει άμεσα με τον Κωστή Χατζηδάκη την Κοινή Υπουργική Απόφαση για αύξηση του πτητικού επιδόματος των πιλότων των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Μικρή ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια; Υπογράμμισε ότι ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε ο Πρωθυπουργός τρεις ώρες μετά το δυστύχημα στην Κάρυστο. Η θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών έχει σίγουρα ενισχύσει τη «διπλωματικότητα» του νυν υπουργού Αμυνας.

Συγκρίσεις

Σύμφωνα με τον Κώστα Συνολάκη, είναι τραγικό ότι έχουν καεί 500.000 στρέμματα φέτος στην Ελλάδα. «Αλλά», συμπλήρωσε, «για να βάλουμε αυτό το νούμερο σε μία μόνο πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, το 2021, κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα». Ετσι, επειδή αρχίσαμε τις συγκρίσεις, να επισημάνω πως η αμερικανική πολιτεία στην οποία αναφέρθηκε έχει εμβαδόν 423.970 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η Ελλάδα έχει 131.957 τετραγωνικά χιλιόμετρα.