Το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού λαμβάνει τέλος για τον ΠΑΟΚ, καθώς έφτασε χθες λίγο μετά τις 20:00 στη Θεσσαλονίκη ο Μαγκομέντ Οζντόεφ που αποτελούσε τον μεγάλο στόχο του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενίσχυση στα χαφ. Ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων με την Καραγκιουμρούκ, η οποία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Τουρκία, θα λάβει 450.000 ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Ο 30χρονος άσος θα περάσει σήμερα τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια ενώ αναμένεται να δηλωθεί και στη λίστα για τα ματς με τη Χάιντουκ. Ο Ρώσος έχει κάνει προετοιμασία με την Καραγκιουμρούκ, βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο ετοιμότητας και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του νέου του προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο δεύτερος σταθμός της καριέρας του εκτός Ρωσίας, καθώς πέρα από τον τουρκικό σύλλογο έχει αγωνιστεί στις Αχμαντ Γκρόζνι, Ρούμπιν Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στην Καραγκιουμρούκ ο Οζντόεφ είχε προπονητή τον Αντρέα Πίρλο που τον βοήθησε να εξελιχθεί, με τον ιταλό τεχνικό να μιλάει μάλιστα με πολύ καλά λόγια για τον πρώην ποδοσφαιριστή του. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί σχετικά με αυτή τη μεταγραφή είναι ότι μπορεί ειδικά τα τελευταία χρόνια και δη από το 2013 όταν ανέλαβε το κλαμπ ο Ιβάν Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ να ψωνίζει συχνά από Ρωσία, αλλά ο Οζντόεφ θα γίνει μόλις ο τρίτος Ρώσος που θα φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα. Οι προηγούμενοι στη σχετική λίστα ήταν οι Αντρέι Τσερνίσοφ (1996-1997) και Ομάρι Τετράτζε (1999-2002).

Αρχισε η προετοιμασία

Οσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου ματς με τη Χάιντουκ και το θετικό για τον Λουτσέσκου είναι πως πλέον το ιατρικό δελτίο της ομάδας είναι άδειο. Ο Ζοάν Σάστρε επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και πλέον άπαντες είναι στη διάθεση του ρουμάνου τεχνικού που θα κρίνει ποιοι είναι πιο έτοιμοι να αγωνιστούν κόντρα στους Κροάτες. Μετά την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ και κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε, η ψυχολογία στις τάξεις του Δικεφάλου είναι ανεβασμένη, κάτι που η ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί για να πάρει ακόμη μία πρόκριση και να βρεθεί στα πλέι οφ του Conference League, πετυχαίνοντας δηλαδή αυτό που δεν κατάφερε πέρσι όταν και αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας.