Μπαίνοντας σε ακόμα μία ευρωπαϊκή εβδομάδα, με όλους τους εκπροσώπους μας να ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών, το μυαλό πηγαίνει μονάχα εκεί. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν, μαζί φυσικά και οι σκέψεις για το νέο πρωτάθλημα που σε λίγες μέρες θα έχουμε σέντρα. Εως τώρα οι ελληνικές ομάδες έχουν πάρει άριστα. Εχοντας πετύχει τον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ντνίπρο-1 ο Αρης απέναντι στην Αραράτ και ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπεϊτάρ.

Με άγχος; Ναι, με άγχος και οι τρεις έτσι όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια. Με δυσκολίες; Ναι, με δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε πως κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι πια δεν μπορεί να θεωρείται εύκολο. Οι σύλλογοι εξελίσσονται, δουλεύουν σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς και βλέπουμε ομάδες ακόμα και από τις τελευταίες θέσεις του UEFA ranking να κάνουν υπερβάσεις. Ομως κάποιες φορές είναι καλό να επισημάνουμε και τα θετικά του ποδοσφαίρου. Δεν πάνε πολλά χρόνια που τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά ραντεβού εξελίσσονταν σε εφιάλτη για τις ελληνικές ομάδες. Δεν ξεχνιούνται αποκλεισμοί από ομάδες που δεν γνωρίζαμε ούτε καν τα ονόματά τους πριν η κλήρωση τις φέρει στην Ελλάδα. Εφέτος ξεκινήσαμε με τρία στα τρία, έχουμε ήδη εξασφαλισμένες δύο ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους και περιμένουμε να δούμε ποιοι θα φανούν συνεπείς με τα ραντεβού που υπάρχουν μπροστά μας.

Το θετικό είναι ότι οι ομάδες μας δείχνουν πλέον να δουλεύουν πάνω σε έναν στόχο που πρέπει κάθε χρόνο να είναι αυτοσκοπός: τις προκρίσεις, την ευρωπαϊκή διάκριση, τους βαθμούς που θα βοηθήσουν τις ίδιες να διατηρήσουν τα κεκτημένα ή να κερδίσουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Η εβδομάδα που ξημέρωσε είναι πολύ κρίσιμη, όπως θα είναι και η επόμενη. Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε περιμένουμε ακόμα περισσότερες επιτυχίες.