Τον ήθελε πολύ. Το ήθελε πάρα πολύ  όμως και ο ίδιος ο στράικερ. Τι ακριβώς; Να προκύψει συνεργασία. Γιατί οι καλύτεροι θέλουν να συναντούν τους καλύτερους και τις ιδεώδεις συνθήκες. Κάπως έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους και ο  Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη μετακίνηση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο σέντερ φορ, ο ηλικίας 30 ετών μαροκινός στράικερ, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους και είναι σαφές ότι ενισχύεται και η γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού μετά τις στοχευμένες κινήσεις που έγιναν νωρίτερα στο μεταγραφικό παζάρι.

Πρόκειται για την έκτη εφετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Νωρίτερα στο Λιμάνι ήρθαν οι Κίνι, Ιμπόρα, Φρέιρε, Πορόσο, Αλεξανδρόπουλος και γίνεται αντιληπτό πως έχουμε τη συμπλήρωση ενός παζλ που κινεί το ενδιαφέρον των οπαδών. Ακόμη καλύτερα, κάθε φίλου του ποδοσφαίρου που νιώθει πως κάτι καλό γίνεται. Τώρα, ο Ολυμπιακός βάζει γκολ στο ενεργητικό του, δηλαδή ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό στην επίθεση και το κάνει με έναν παίκτη που «ξέρει τη δουλειά».

Ο Ελ Κααμπί έφθασε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 30χρονου επιθετικού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο μαροκινός στράικερ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1993 στην Καζαμπλάνκα και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Racing de Casablanca, με την οποία την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 25 γκολ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή στην Berkane, ομάδα της χώρας του, με απολογισμό 28 συμμετοχές, 16 γκολ και τρεις ασίστ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-2018. Τον Ιούλιο του 2018 αποκτήθηκε από την κινεζική Hebei, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε εννέα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ σε 28 παιχνίδια.

Τον Ιούλιο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στη Wydad της πατρίδας του, τον Οκτώβριο του 2020 υπέγραψε ως ελεύθερος και σε 57 συμμετοχές σημείωσε 35 γκολ, ενώ μοίρασε οκτώ ασίστ. Ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 ως πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ με 18 τέρματα.

Τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψε στη Hatayspor και στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 18 γκολ σε 32 παιχνίδια. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έως τον Φεβρουάριο του 2023, πρόλαβε και σημείωσε οκτώ τέρματα σε 21 παιχνίδια. Τον Μάρτιο του 2023 ήρθε σε συμφωνία με την Al Sadd από το Κατάρ και σε 13 ματς πέτυχε έξι γκολ. Ο Ελ Κααμπί είναι 36 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαρόκου έχοντας πετύχει 20 γκολ. Εχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής με την εθνική του ομάδα, το 2018 και το 2020. Στη διοργάνωση του 2018, μάλιστα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ με εννέα γκολ». Αυτή ήταν η ανακοίνωση. Και έχει το ενδιαφέρον της, γιατί πολύ απλά φανερώνει πολλά στοιχεία από τον κυνηγό που ενέταξε στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός.

«Κατ’ αρχάς είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, για τον Ολυμπιακό. Μαζί θα κάνουμε καλή δουλειά, αν θέλει ο Θεός. Εύχομαι αυτή τη χρονιά να γίνουμε πάλι πρωταθλητές. Περιμένω τον πρώτο αγώνα μας στο γήπεδό μας και είμαι χαρούμενος που θα είμαι εδώ, μαζί με την ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Ελ Κααμπί όταν… προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

«Είμαι ευτυχισμένος

που βρίσκομαι εδώ»

Ο 30χρονος Μαροκινός στράικερ αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Ελ Αραμπί, ενώ τόνισε πως θα δώσει το 100% του εαυτού του για να βοηθήσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

“Καταρχήν είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ στον Ολυμπιακό που είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα δώσω το 100% του εαυτού μου για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα φέτος. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα που παίζει κάθε χρόνο για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι φίλος μου, έχω παίξει μαζί του στην εθνική ομάδα, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και εύχομαι να κάνουμε όμορφα πράγματα για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα” , δήλωσε συγκεκριμένα.

Και επίσης, στη Σλοβενία υποστηρίζουν ότι εξετάζει τη μεταγραφή του Ιβάν Μπρίνιτς! Πρόκειται για ταλαντούχο 22χρονο εξτρέμ.

Αρχισε η προετοιμασία

Στο μεταξύ, η ομάδα των Ερυθρολεύκων προετοιμάζεται για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2023-24.  Στις 10 Αυγούστου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γκενκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και είναι γεγονός πως ο κόσμος θέλει να στηρίξει, να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια. Βλέπει τι συμβαίνει και τις μεταγραφικές προσπάθειες, αλλά και το πόσο αξιόλογοι ποδοσφαιριστές καταφθάνουν. Μπορεί να ειπωθεί πως τα διαρκείας φεύγουν με γοργούς ρυθμούς και οι εξέδρες θα έχουν τον γνώριμο παλμό τους. Οπως παντού και πάντα συμβαίνει όταν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός των υψηλών προσδοκιών και των με ξεχωριστή ποιότητα ποδοσφαιριστών.