Ερώτηση από 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στη Βουλή για το «Κίνημα της Πετσέτας» – η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να «σηκώσει» το θέμα, στρατηγική με την οποία συμφωνούν και όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι. Το πρόβλημα είναι αλλού: στο ότι, έχοντας μια προεκλογική εσωκομματική διαδικασία που απομυζά την ενέργεια των στελεχών της, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προηγείται, αλλά ακολουθεί. Οχι τους αντιπάλους της, αλλά την κοινωνία των πολιτών.

Γυναικεία επικράτηση

Η ανακοίνωση του Σπύρου Σκιαδαρέση για τη Δυτική Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ κρύβει και ένα εσωκομματικό, περιφερειακό παρασκήνιο. Ο Σκιαδαρέσης δεν είναι το μόνο πρόσωπο που είχε ακουστεί στα πηγαδάκια ή είχε πέσει στο τραπέζι της συζήτησης – πέραν της γνωστής ιστορίας με τον Διονύση Τεμπονέρα, φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε ο Μαρίνος Σκανδάμης, ενώ ενδιαφέρον φέρεται πως είχε εκφράσει και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο Σκιαδαρέσης, που αποτελεί νεότερο στέλεχος, λέγεται ότι είχε τη στήριξη και της βουλευτή Χριστίνας Σταρακά.

Εμφανίσεις διακοπών

Η ανάπτυξη της ψηφιακής επικοινωνίας δεν βοηθάει μόνο την εφαρμογή της πολιτικής, αλλά και τις διακοπές των πολιτικών, που πέρασαν όλο τον Ιούνιο σε προεκλογική εκστρατεία και όλον τον Ιούλιο στη νέα Βουλή. Γεμάτα τα πάνελ των εκπομπών, πολλά εξ αυτών με στελέχη που εμφανίζονται, ηλιοκαμένα, σε φόντο επιμελώς ατημέλητο αλλά ξεκάθαρα διακοπικό, μέσω skype. Ετσι μετριούνται τα μπάνια του καθενός – και από το χρώμα που θα έχει όταν τον χτυπήσουν, με την επιστροφή του, τα πρώτα φώτα των στούντιο.

Μουλάρια Υδρας

Εδώ και 200 χρόνια χρησιμοποιούνται μουλάρια για βαριές μεταφορές στην Υδρα, είπε ο δήμαρχός της (ΕΡΤ), επικαλούμενος το «δικαίωμα» των κατοίκων του νησιού στη μετακίνηση και τονίζοντας πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ περιστατικό κακοποίησης ζώου. Το αντίθετο, βέβαια, γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν πατήσει έστω και μια φορά το πόδι τους στο νησί, βλέποντας γαϊδουράκια να σηκώνουν βάρη που μετά βίας αντέχουν, φορώντας σιδερένια φίμωτρα – συνήθως πολύ νωρίς ή πολύ αργά το βράδυ, για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι τουρίστες.