Το κείμενο υπογράφεται από 26 γυναίκες – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια. Με αυτό διαμαρτύρονται για τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχεται η Eφη Αχτσιόγλου τόσο από πολιτικούς αντιπάλους όσο και από – υποτίθεται αριστερούς – συντρόφους της. Κάποιες από τις υπογράφουσες, μάλιστα, στηρίζουν άλλους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος. Ευτυχώς, όμως, συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας κατά του σεξισμού είναι σημαντικότερος από οποιαδήποτε εσωκομματική μάχη.

Πειθαρχικό

Η Κουμουνδούρου αποφάσισε να παραπέμψει στο κομματικό πειθαρχικό, την Επιτροπή Δεοντολογίας δηλαδή, την Ελένη Λαφτσή – το στέλεχος από τη Ροδόπη που είχε καταγγείλει παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις πρόσφατες εκλογές στην περιοχή της, φωτογραφίζοντας τον εκλεγμένο συριζαίο βουλευτή ως «δεκανίκι» του ερντογανικού κράτους. Ξαφνικά, πάντως, αυτό το συριζαϊκό όργανο απέκτησε πολλή δουλειά. Από εκεί που ήταν μάλλον διακοσμητικό, τώρα προκύπτουν η μία μετά την άλλη οι υποθέσεις που πρέπει να χειριστεί.

Παρατηρητήριο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε έτοιμος. Εχει, είπε, ήδη χωρίσει την αυτοδιοικητική θητεία που διεκδικεί σε τρεις φάσεις. Εχει αποφασίσει τι έργα θέλει να γίνουν σε καθεμία και σκοπεύει να ιδρύσει ένα παρατηρητήριο που θα διευκολύνει τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους 66 δήμους του Λεκανοπεδίου. Για να το συνοψίσουμε με ένα τσιτάτο που χρησιμοποίησε κι ο ίδιος: προτίθεται να δώσει «τη μάχη του αυτονόητου». Δεκτό. Αλλά να μην ξεχάσει πως στο πλαίσιο του ελληνικού δημόσιου τομέα το παράλογο is hard to die.

Μέτρα

«Είναι απογοητευτικό και για εμάς τους πολιτικούς», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, «ότι, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού και ύστερα από σειρά εξαιρετικά αυστηρών μέτρων που έχουν θεσπιστεί, βρισκόμαστε ξανά απέναντι σε ένα τόσο αποτρόπαιο γεγονός». Και μετά αποφάνθηκε πως οφείλουν να βρουν άμεσα τις κατάλληλες απαντήσεις πάταξης παραβατικών. Για την Ιστορία, στις 9 Μαρτίου του 2022 είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα έλυνε το πρόβλημα του χουλιγκανισμού.