Σε υψηλούς τόνους παραμένουν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατευθύνει τα βέλη του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Πρωθυπουργός της χώρας παραμένει εξαφανισμένος. Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. «Ενώ υποδύεται τον αμείλικτο για ζήτημα πολιτικής ευθύνης, ανέχεται και στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (…)

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Επιλέγει για τον ίδιο την “ασφάλεια” της σιωπής, που του εισηγούνται οι επικοινωνιολόγοι του, την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται στην ανασφάλεια» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για μια «προσχεδιασμένη εκστρατεία» σε γνώση των αρμόδιων αρχών.

«Η ελληνική Πολιτεία αποδείχθηκε επομένως απόλυτα ανεπαρκής να επιλύσει το συγκεκριμένο ζήτημα ασφάλειας» τόνισε. «Εχουμε περίπου 200 σεσημασμένους νεοναζί χούλιγκαν, με ιστορικό στη βία, να εισέρχονται στη χώρα, να διασχίζουν με κονβόι τη μισή Ελλάδα, να φτάνουν στην Αθήνα, να μπαίνουν στον Ηλεκτρικό, να φτάνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, να σκορπούν τον τρόμο και να δολοφονούν έναν νέο άνθρωπο.

Και όλα αυτά ανενόχλητοι!» ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέργιος Καλπάκης, σχολιάζοντας πως το κεντρικό σύνθημα της ΝΔ για την επανεκλογή της ήταν η ασφάλεια και το επιτελικό κράτος.

Βολές κατά Οικονόμου

Στην ενημέρωση του ίδιου του Οικονόμου επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη. «Δεν όφειλε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα; Εισέβαλαν Κροάτες, ακροδεξιοί χούλιγκαν στη χώρα, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, αφαίρεσαν ζωή έλληνα πολίτη και δεν υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη;» αναρωτήθηκε («Παραπολιτικά») ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας.

«Δεν ζητάμε παραίτηση απλά του αρμόδιου υπουργού, του κ. Οικονόμου, για να πέσει “αίμα στην αρένα”, το ζητάμε ως αναφορά πολιτικής υπαιτιότητας και πραγματική απόδοση ευθυνών για τα πολύ σοβαρά λάθη που έγιναν, γιατί η τραγωδία αυτή θα μπορούσε να αποτραπεί».

Παράλληλα, η αρμόδια τομεάρχης Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον Οικονόμου: «Είχατε εσείς, προσωπικά, ενημερωθεί, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., για την οργανωμένη μαζική άφιξη των “κροατών οπαδών” και εάν ναι, σε ποιες ενέργειες προβήκατε;» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Θύμα οργανωμένης επίθεσης»

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου έκανε λόγο (Open) για «βαριές πολιτικές ευθύνες» της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «δεν μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της υπόθεσης» που κατέληξε στη δολοφονία του Κατσουρή.

«Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής υπήρξε θύμα οργανωμένης και προμελετημένης επίθεσης από εγκληματικά στοιχεία, γνωστά εδώ και χρόνια στις διεθνείς και εθνικές αθλητικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές, που απέτυχαν να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πλεύση Ελευθερίας, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε διάβημα στην UEFA και στην κροατική κυβέρνηση για την ανάληψη πρωτοβουλιών.