Με πρωινή προπόνηση στην Τούμπα ολοκλήρωσε χθες ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του για το αποψινό (22:00) πρώτο παιχνίδι με τη Χάιντουκ στο «Πόλιουντ Στέιντιουμ» του Σπλιτ. Ο Δικέφαλος θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Conference League. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τους Κροάτες ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε αρχικά στο τραγικό συμβάν με τον θάνατο του οπαδού στη Νέα Φιλαδέλφεια και ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας: «Αυτά που συνέβησαν στην Αθήνα είναι απαίσια. Χωρίς καμιά αμφιβολία. Γενικότερα νομίζω πως αυτοί οι ηλίθιοι άνθρωποι που ασχολούνται με όλα αυτά πρέπει να είναι στη φυλακή».

Από εκεί και πέρα, ο ρουμάνος τεχνικός ανέφερε πως παρά το ότι ο Οζντόεφ έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα είναι στην αποστολή, όπως και ο Σβαμπ που ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε. Αντίθετα, εκτός παραμένει ο Σάστρε ενώ για τον Σαμάτα ο Λουτσέσκου επισήμανε πως «είναι μαζί μας τρεις εβδομάδες, δεν έχει κάνει προετοιμασία νωρίτερα. Βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, έχω κάνει κάποιες κουβέντες μαζί του αλλά έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, αυτές θα μείνουν μεταξύ μας». Οσο για το αν η ομάδα του μπορεί να επηρεαστεί από την «καυτή» ατμόσφαιρα που την περιμένει, πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην μας επηρεάσει. Οταν λέω ότι ελπίζω είναι επειδή έτσι νιώθω. Είμαστε συνηθισμένοι από τέτοια γήπεδα και τέτοιες έδρες. Και στην Ελλάδα στα ντέρμπι αντιμετωπίζουμε τέτοιες ατμόσφαιρες». Από πλευράς ποδοσφαιριστών ο Κάλεντ Νάρεϊ ήταν αυτός που μίλησε και αφού τόνισε πως έχει αφήσει πλέον πίσω του την περιπέτεια της υγείας του και είναι καλά, έδωσε σύνθημα νίκης τονίζοντας: «Πάμε στην Κροατία όχι για ένα καλό αποτέλεσμα αλλά για τη νίκη. Πάντα παίζουμε για τη νίκη».

Πάει στη Ναντ

Στο μεταξύ, παίκτης της Ναντ πρέπει να θεωρείται ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, καθώς σύμφωνα με την «Equipe» ο βραζιλιάνος χαφ θα μεταβεί σήμερα στη Γαλλία για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ο ΠΑΟΚ θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στα έξι εκατ. ευρώ, ενώ είναι πολύ κοντά στον αντικαταστάτη του, αφού σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ λεπτομέρειες απομένουν για να κάνει δικό του τον 28χρονο μέσο της Χετάφε, Νεμάνια Μαξίμοβιτς.