Ηταν δύσκολη αυτή η εβδομάδα. Με το «ντου» των χούλιγκαν της Ντιναμό, τη δολοφονία οπαδού της ΑΕΚ, τα επεισόδια και όλα τα αποτρόπαια γεγονότα. Μια μελανή στιγμή σε αυτό που είναι τόσο ωραίο, γιατί ο αθλητισμός βγάζει ωραία συναισθήματα.

Θα τα νιώσουμε, ελπίζουμε όλοι, τις επόμενες ημέρες. Γιατί το ματς που διεξάγεται την ερχόμενη Τετάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης, το Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη, αποτελεί έναν αγώνα-γιορτή.

Που όλοι θέλουν να τον παρακολουθήσουν. Και έχουν την προσδοκία να είναι κάτι σαν ένα παράθυρο στον κόσμο του υγιούς ποδοσφαίρου. Γιατί αυτό χρειάζεται. Το μήνυμα πως δεν έχουν όλα χρώμα γκρίζο. Η έδρα του Ολυμπιακού, απόλυτα έτοιμη θεωρείται ώστε να φιλοξενήσει ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός.

Οπως και οι Ερυθρόλευκοι με τη βαθιά γνώση, την εμπειρία της διοργάνωσης τέτοιων αγώνων. Εχουν περάσει τις πύλες του φαληρικού γηπέδου πολλά ηχηρά ευρωπαϊκά ονόματα. Η φιλοξενία τους υποδειγματική. Οπως και η ικανοποίηση όλων πως τα πάντα πήγαν ρολόι. Να γυρίσει η σελίδα. Δύσκολο. Πάντα θα σκέφτεσαι τις σκληρές εικόνες από τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από λίγα 24ωρα. Τον νεκρό οπαδό της ΑΕΚ. Είναι αδύνατο να το προσπεράσεις.

Η σκυτάλη, ωστόσο, πηγαίνει σε κάτι που όλοι αναμένουν πώς και τι.

Η ομαδάρα του Γκουαρντιόλα στο Νέο Φάληρο; Θα έλεγε κάποιος πως είναι το καλύτερο ορεκτικό ενόψει της προσεχούς σεζόν. Αξίζει να το ζήσουμε γιατί τα αστέρια που θα παρελάσουν στο χορτάρι δεν τα βλέπουμε συχνά στα μέρη μας. Ενα δώρο για όλους. Οχι μόνο για τους φίλους του ωραίου ποδοσφαίρου. Αλλά κυρίως για όσους αγαπούν το θέαμα και θέλουν να προχωρήσουν έχοντας κατά νου πως ο αθλητισμός ενώνει.