Το μπραντς (αγγλικά: brunch) είναι ένας συνδυασμός πρωινού και γεύματος (breakfast – lunch). Μια ενδιάμεση κατάσταση που σερβίρεται από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και συνήθως σερβίρεται με αλκοολούχο ποτό (συνήθως σαμπάνια ή κοκτέιλ). Το μπραντς ξεκίνησε στην Αγγλία στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Ας αναζητήσουμε μεσημεριανό γεύμα σε μέρη όπως τα σοκάκια της Ερμούπολης, όπου το παρελθόν της, αυτό που περιέκλειε αίγλη βιομηχανικής εξέλιξης συνδυασμένη με εργατικό δυναμικό, στηρίζει το σύγχρονο τουριστικό της αφήγημα. Δηλαδή ευρωπαϊκή επιρροή στους τρόπους φέρεσθαι και παράδοση του ρεμπέτικου.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ