Δεν είναι σύνηθες να διεξάγεται στα μέρη μας ένας τελικός ανάμεσα σε ευρωπαϊκές ομάδες. Να πέφτουν όλα τα φώτα στην πατρίδα μας και σε ένα υπέροχο γήπεδο όπως είναι το Γ. Καραϊσκάκης. Πολύ περισσότερο δεν βλέπουμε συχνά προσωπικότητες όπως αυτές που βρίσκονται στον πάγκο ή στα ρόστερ Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης. Με απλά λόγια, το αποψινό παιχνίδι συγκαταλέγεται σε αυτά που «δεν πρέπει να χάσεις».

Είναι ένα ματς-γιορτή. Θα έλεγε κάποιος πως ο τελικός του Σούπερ Καπ ουσιαστικά ανοίγει τη σεζόν, μολονότι «τρέχουν» τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και παράλληλα έχουν εκκινήσει κάποια μεγάλα πρωταθλήματα. Ο Πειραιάς γιορτάζει. Και η κόκκινη έδρα, το σπίτι του Ολυμπιακού, υποδέχεται πανέτοιμο τους φιναλίστ. Οι εκδηλώσεις συνεχείς, που αφορούν μικρούς και μεγαλύτερους φίλους του αθλητισμού. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι το ευγενές και ξυπνάει τα ωραιότερα των συναισθημάτων. Φωτογραφίες μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο με τα τρόπαια του Super Cup, του Champions League και του Europa League, που όλα θα έχουν τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα.

Και στην Πλατεία Κοραή δράσεις αθλητικές δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Και για όσους δεν πάνε στο γήπεδο και προτιμήσουν μια βόλτα στην πόλη;  Στην Πλατεία Κοραή θα είναι τοποθετημένη μια γιγαντοοθόνη, απ’ όπου οι πολίτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά τον μεγάλο τελικό του Super Cup.  

Ενας τελικός που δίνει παραπάνω φως στην Ελλάδα. Και με τους διοργανωτές έτοιμους να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό… πιάτο εν μέσω καλοκαιριού. Οι εξέδρες γεμάτες και μένει να δούμε αν η Σίτι θα συνεχίσει αυτή τη σπουδαία πορεία ή αν η Σεβίλλη έχει κάτι… να πει στο πράσινο χαλί του Γ. Καραϊσκάκης.

Τέτοιες εμπειρίες, απλά τις απολαμβάνεις!