Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν μετά τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ δεν θα είναι οι μόνοι, επισήμανε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως «τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε. Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ.: της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα». Οπως είπε, στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη Αστυνομία».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η εφαρμογή τους στα γήπεδα θα γίνει άμεσα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου. Και αργότερα ακολούθησε ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρουσία και του γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη. Το θέμα ήταν οι προτάσεις της Αστυνομίας για τον νέο αθλητικό νόμο που δρομολογείται, βάσει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και οι επικεφαλής όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα γήπεδα.