Ανυπόμονοι για την πρεμιέρα τους με τα ερυθρόλευκα παρουσιάστηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Σκάρπα και ο Αργεντίνος Σαντιάγκο Εσε. Διπλή άφιξη λοιπόν για τους Ερυθρόλευκους με τον νεαρό Αργεντίνο να φτάνει χρονικά πρώτος. «Νιώθω χαρούμενος που ήρθα σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Εχω να πω στους οπαδούς ότι θα δουν έναν επαγγελματία που θα τα δώσει όλα» τόνισε ο Σαντιάγκο Εσε, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Ουρακάν και ο 21χρονος μέσος αναμένεται να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες.

Ο Εσε ήταν ο αρχηγός της Ουρακάν και παρότι είναι μόλις 21 ετών έχει ήδη στο ενεργητικό του 122 συμμετοχές, με 9 γκολ και 8 ασίστ, ενώ είναι διεθνής με την U23 της Αργεντινής.

«Ανυπομονώ»

Ακολούθησε λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος Γκουστάβο Σκάρπα που δεν έκρυψε επίσης τον ενθουσιασμό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Σε μία ομάδα πρωταθλήτρια, έναν πρόεδρο πρωταθλητή και τον κόσμο του. Είναι τιμή για μένα που είμαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη από τον κόσμο. Εχω πάρει πάρα πολλά μηνύματα στο Instagram από τον κόσμο του Ολυμπιακού» υποστήριξε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Μπραζιλεϊράο για το 2022. Ενας πολύ ποιοτικός μεσοεπιθετικός, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Στο μεταξύ, τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Ολυμπιακός αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του αποχαιρέτησε τον «τελευταίο ρομαντικό» Σάββα Θεοδωρίδη. Εναν ξεχωριστό άνθρωπο που είχε αφήσει το στίγμα του για δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από τον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελοκήπους, άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ενωση Αμπελοκήπων. Το 1953, σε ηλικία 18 ετών, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε έως το 1962, οπότε και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Πανηγύρισε πέντε σερί πρωταθλήματα (1955-1959) και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με τη φανέλα της Εθνικής είχε 12 συμμετοχές. Είχε συνεισφορά σε ακόμα περισσότερους τίτλους μετά το τέλος της καριέρας του αφού επί της ουσίας ποτέ δεν αποχωρίστηκε τον Ολυμπιακό υπηρετώντας τον ως αρχηγός αποστολής, αντιπρόεδρος και σε άλλα πόστα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.