Παίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα είναι από χθες ο Γουίλιαν Αράο, αφού ανακοινώθηκε από τους Πράσινους η μεταγραφή. Ο 31χρονος βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, που έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα, υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με το Τριφύλλι και έρχεται για να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή της ομάδας. «Ενα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινάει, ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που δόθηκε να παίξω σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Πάμε ΠΑΟ», ανέφερε ο Αράο με μήνυμά του στα social media, με τον 31χρονο να ξεκινάει αμέσως δουλειά με την ομάδα.

Τι θα προσφέρει ο Αράο στον Παναθηναϊκό; Ο Βραζιλιάνος έρχεται προκειμένου να δώσει στοιχεία που λείπουν και τα οποία εκείνος διαθέτει σε… αφθονία. Δηλαδή δύναμη, τρεξίματα, επιθετικότητα στην πρώτη πάσα του αντιπάλου, καλές τοποθετήσεις και γρήγορες αντιδράσεις. Ωστόσο δεν είναι – μόνο – αυτά που έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την χρηματιστηριακή αξία τού μέχρι πρότινος παίκτη της Φενέρ. Οντας ένας σύγχρονος ανασταλτικός μέσος, διαθέτει ταυτόχρονα το προσόν να «βλέπει» γήπεδο, ενώ μπορεί και απειλεί την αντίπαλη εστία με πολλούς τρόπους. Καθώς διαθέτει δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ είναι αποτελεσματικός και με το κεφάλι, στα στημένα.

Ενα «εξάρι» που ξέρει ποδόσφαιρο, συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του, με ηρεμία και σωστή προώθηση της μπάλας, χωρίς να θέλει να την κρατάει πολύ στα πόδια του. Κοιτάζει, δηλαδή, εξίσου τόσο την κάλυψη των χώρων και την ανάκτησή της από τον αντίπαλο, όσο και την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και σωστή μεταβίβασή της, για να ξεκινήσει σωστά κάποια επίθεση. Σήμα κατατεθέν; Η διαγώνια πάσα που στη Φενέρ τη δοκίμαζε πολλές φορές, τις περισσότερες με επιτυχία.

Φαν του NBA και…

της οικογένειάς του

Πάνω απ’ όλα η οικογένεια. Και η θρησκεία. Βραζιλιάνος γαρ, ο Αράο έχει πολύ ψηλά τις αξίες της οικογένειας, της θρησκείας και της πατρίδας του. Οπως έχει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του και τα υπόλοιπα σπορ πλην ποδοσφαίρου, από το οποίο βγάζει το… ψωμί του. Ο Αράο παρακολουθεί πολύ NBA και μάλιστα έχει βρεθεί κατά καιρούς σε γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο για να δει αγώνες από κοντά. Δεν είναι όμως μόνο το μπάσκετ του οποίου δηλώνει μεγάλος fan. Αντιθέτως, και το ΝFL βρίσκεται αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις του, με τους Ντένβερ Μπρόνκος να είναι η αγαπημένη του ομάδα…

Φυσικά, όπως κάθε αθλητής που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι αυτός έχει σε εκτίμηση και τα video games, με το Counter Strike να είναι το κορυφαίο παιχνίδι που παίζει. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν, δε, μέχρι και φωτογραφίες του Αράο με τον γνωστό gamer Ραφαέλ Παβανέλι. Οσο για την οικογενειακή του κατάσταση; Ο Αράο παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αμάντα προ 11ετίας, σε μια ωραία, παραδοσιακή, τελετή. Εκτοτε, η φαμίλια τους αυξήθηκε κατά δύο μέλη, με τον Νάταν και την Ισαμπέλ να προσθέτουν ευτυχία και χαρά στο ζευγάρι!

Εως σήμερα

τα εισιτήρια για Μπράγκα

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε με ανακοίνωσή του τους φίλους του πως η προθεσμία κατά την οποία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα εισιτήριο για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπράγκα την Τετάρτη ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί στις 11.00. Η τιμή των εισιτηρίων είναι στα 20 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη στήριξη περίπου 1.500 φίλων του στο ματς της Τετάρτης, με τον κόσμο να δείχνει μεγάλη διάθεση  να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και να τη βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει να μπει στους ομίλους του Champions League.