Οι προτάσεις και οι εισηγήσεις για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, από τις 15 Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ΠΑΕ, έχουν φτάσει από χθες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι ανώτατοι αξιωματικοί τις επεξεργάζονται και στη συνέχεια μέσω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να σταλούν στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα θέμα που θίγουν οι αστυνομικοί είναι η συνεργασία Αστυνομίας – ΠΑΕ. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιες ΠΑΕ δεν υλοποιούν αυτά που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας. Εχει διαπιστωθεί δηλαδή ότι σε κάποια γήπεδα οι κάμερες δεν λειτουργούν και ως εκ τούτου όταν υπάρχουν επεισόδια δεν είναι εφικτό για την Αστυνομία να ταυτοποιήσει δράστες. Επίσης μία από τις προτάσεις που συζητούνται είναι να κατηγοριοποιούνται οι αγώνες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε τρία επίπεδα, χαμηλό, μεσαίο, υψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για την οπαδική βία.

Στο μεταξύ, χθές νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη ο 24χρονος έλληνας οπαδός για τον οποίο είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα μετά την ταυτοποίησή του για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται να είχε ηγετικό και καθοδηγητικό ρόλο στο τάγμα θανάτου των ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να ταυτοποιηθούν και άλλοι χούλιγκαν που είχαν συμμετοχή στα επεισόδια

 .