Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε – στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας για την εσωκομματική μάχη – στην Ικαρία. Πιο πολύ απ’ όλα του άρεσαν οι άνθρωποί της. Γιατί, όπως ο ίδιος το έθεσε, «η παράδοσή τους εμπεριείχε από παλιά τη συλλογικότητα και την αυτοοργάνωση, πριν ακόμα στο νησί κυριαρχήσουν οι ιδέες της Αριστεράς». Μόνο και μόνο επειδή ξέφυγε κάπως από τα κλισέ που συνηθίζουν να λένε οι αριστεροί για την επίδραση της ιδεολογίας τους στο νησί, του αξίζουν ντουζ πουάν.

Συνεργασίες

Σύμφωνα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία στις αυτοδιοικητικές να υπάρξουν υποψηφιότητες συνεργασίας από τον πρώτο γύρο. Αλλά δεν απελπίζεται. «Σε ό,τι με αφορά», είπε, «στον Δήμο της Αθήνας, ό,τι δεν ήταν εφικτό να κάνουν οι ηγεσίες των κομμάτων την προηγούμενη περίοδο θα προσπαθήσω να το κάνω, με την ψήφο των πολιτών, την επόμενη περίοδο, στον δεύτερο γύρο». Αρα, λογικά, εφόσον δεν φτάσει αυτός εκεί, θα στηρίξει οποιονδήποτε βρεθεί απέναντι στον Μπακογιάννη – εκτός απ΄ τον Κασιδιάρη.

Προτιμήσεις

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν συμφωνεί με το flyover στη Θεσσαλονίκη. «Είναι το λάθος έργο στη λάθος χρονική στιγμή», αποφάνθηκε. Θα προτιμούσε μια επέκταση του μετρό. Ή να γίνει ένας προαστιακός. Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι θα μπορούσαν να συνυπάρχουν όλοι οι παραπάνω τρόποι μετακίνησης στη συμπρωτεύουσα, πιστεύει ότι το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα θέλει να αφήσει το αυτοκίνητο; Αν ναι, δεν έχει καταλάβει τα στοιχειώδη γι΄ αυτό.

Πρόσκληση

Το δείπνο που θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Μαξίμου είναι άτυπο. Αλλά θα βρίσκονται εκεί σχεδόν όλα τα Δυτικά Βαλκάνια και οι κεφαλές της Ευρώπης. Ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα δεν πήρε πρόσκληση, βέβαια. Ηταν ένας τρόπος να του θυμίσει η Ελλάδα ότι εδώ είναι ΕΕ και χρειάζεται κάποιος να τον δεχτεί προτού έρθει. Γιατί, όπως δείχνει η συμπεριφορά του στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, μάλλον το έχει ξεχάσει.