Ακόμη μία δύσκολη μέρα έζησαν χθες οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης αφού η πυρκαγιά που έκαιγε για 4η συνεχόμενη μέρα απείλησε εκ νέου οικισμούς.

Μετά τη δραματική εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και τη μεταφορά των ασθενών τα ξημερώματα της Τρίτης στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», χθες πραγματοποιήθηκε ακόμη μία μαζική εκκένωση κατοίκων. Το Λιμενικό προχώρησε στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων από παραλίες και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίας Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται σε Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρο και Πέραμα, με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή. Ακολούθησε νέα οδηγία προς όσους ήταν στους οικισμούς Μεστή, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα, προκειμένου να εκκενώσουν αυτές τις περιοχές, κατευθυνόμενοι επίσης προς την Κομοτηνή. Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που εκδηλώθηκε το Σάββατο, συνέχιζε να καίει χθες στην Πλάκα, τον πρώην οικισμό Αμφιθέας καθώς και σε μια μεγάλη περιοχή μέσα στο πευκοδάσος της Κίρκης, ένα μέτωπο που κινούνταν είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη.

Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έδιναν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Για ακόμη μία φορά και για λόγους ασφαλείας και διευκόλυνσης των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως εκείνον της Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.

Στη μάχη της κατάσβεσης συνέδραμαν και οι Ενοπλες Δυνάμεις, με διαταγές και οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.  Ακόμη πραγματοποιήθηκαν πτήσεις από ένα ελικόπτερο KIOWA στον Εβρο, ενώ το UAV εκτελούσε εναέρια επιτήρηση πάνω από τον Νομό Εβρου. Προσωπικό της Ε Μοίρας Καταδρομών έκανε περίπολα και ήλεγχε τα δρομολόγια στους ορεινούς όγκους των Νομών Εβρου και Ροδόπης.