Οπως ενημέρωσε τους ακολούθους του στα σόσιαλ μίντια ο Στέφανος Κασσελάκης, προτίθεται να ενσωματώσει στην πλατφόρμα του πολλές από τις προτάσεις που του στέλνουν «γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το “μαζί”, μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα». Οι πιο κυνικοί, βέβαια, πρόσεξαν ότι ως γνώστης των μεθόδων του αμερικανικού μοντέλου πολιτικού μάρκετινγκ ανεβάζει κάρτες γραφικών, κάτι που κάνουν χρόνια τώρα οι γαλάζιοι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, το τεχνοκρατικό στυλ τείνει να γίνει μόδα εντός συνόρων.

Συμμαχίες

Ο Πάνος Σκουρλέτης επιμένει. Δεν κατόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει με συνέπεια την πολιτική των συμμαχιών. «Επέλεξε τις γενικόλογες αναφορές περί ενιαίας παράταξης, υποτιμώντας την ανάγκη για μια συστηματική προσπάθεια δημιουργίας όρων, προϋποθέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Εντάξει, αλλά να μην ξεχνάμε πως η κοινή γνώμη εμφανίζεται πάντα μοιρασμένη μεταξύ αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κυβερνητικών συνασπισμών. Δεν πουλάνε και τρελά οι δεύτεροι, δηλαδή.

Κριτική

«Δύο χρόνια τώρα συζητούμε για ένα νέο μοντέλο πολιτικής προστασίας. Ασκείται, σωστά, δριμεία κριτική στον νυν υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, αλλά πρέπει να δούμε και τι έκανε ο προηγούμενος. Με περγαμηνές και μετά βαΐων και κλάδων, δημιουργήθηκε ένα σύστημα πολιτικής προστασίας. Εγιναν όλα όσα έπρεπε; Η απάντηση είναι όχι». Τάδε έφη, Δημήτρης Μάντζος. Η μπηχτή για τον Στυλιανίδη δεν διαβάζεται απαραίτητα ως προσωπική μομφή, πάντως. Μάλλον με κριτική στη συνέχεια του επιτελικού κράτους μοιάζει.

Παραδοχή

Ο συνδυασμός του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην εβδομάδα, θα έχει – ως φαίνεται από τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει – πολλά ονόματα διασήμων. Αυτό που προς το παρόν ξεχωρίζει, όμως, είναι του Θάνου Ασκητή. Αν τελικά επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τού κάποτε εθνικού μας σεξολόγου στο ψηφοδέλτιο, το λες και μια έμμεση παραδοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη ότι θέλει να κάνει τη μάχη για τον θώκο του μικρού πρωθυπουργού της Αττικής σέξι.