Εντυπωσιακό φινάλε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη το Σαββατοκύριακο, με τον Νόα Λάιλς να είναι το πρόσωπο της διοργάνωσης.

Ο αμερικανός σπρίντερ μετά τα 100 και τα 200 πήρε το τρίτο του χρυσό μετάλλιο, αφού ήταν άπιαστος στην τελική ευθεία στα 4Χ100μ. και χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (37.38). Εκεί που έγινε η έκπληξη ήταν με την Ιταλία που έκανε εξαιρετική αλλαγή με Πάτα και Τόρτου και τερμάτισε σε χρόνο 37.62 στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω της την Τζαμάικα (37.76).

Η μεγάλη μονομαχία μεταξύ ΗΠΑ και Τζαμάικα στα 4Χ100μ. γυναικών, είχε νικήτρια την ομάδα των Αμερικανίδων με ρεκόρ αγώνων (41.03). Η Τζαμάικα έτρεξε με τις Μόρισον, Φρέιζερ-Πράις, Φορμπς και Τζάκσον και οι ΗΠΑ με τις Ντέιβις, Τέρι, Τόμας και Ρίτσαρντσον. Οι ΗΠΑ έκαναν κορυφαία αλλαγή, αλλά η Φρέιζερ έκανε τρομερή κούρσα στο βιράζ. Ομως η Ρίτσαρντσον έκανε τη διαφορά νικώντας την Τζάκσον στην τελική ευθεία. Με 41.21 η Τζαμάικα ακολούθησε στη δεύτερη θέση και τρίτη ήταν η Βρετανία με 41.97.

Ασταμάτητος Ντουπλάντις

Ο Μόντο Ντουπλάντις δεν είχε αντίπαλο στο επί κοντώ και το ερώτημα ήταν αν θα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Σουηδός ξεπέρασε τα 6,10 μ. και στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 6,23 μ. προκειμένου να καταρρίψει για μια ακόμη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Στη μάχη για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ο Φιλιππινέζος Ερνεστ Ομπιένα ξεπέρασε τα 6,00 μ. βελτιώνοντας το εθνικό και ηπειρωτικό ρεκόρ.

Στο τρίτο σκαλί βρέθηκαν δύο αθλητές, ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν και ο Αυστραλός Κέρτις Μάρσαλ (5,95μ.).

Οι ΗΠΑ σάρωσαν στα μετάλλια (11 χρυσά, 27 σύνολο) με Ισπανία, Καναδά και Τζαμάικα να ακολουθούν αρκετά πίσω.