Τι κοινό έχουν τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει έως σήμερα η ΑΕΚ; Και τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει και να μην την… πατήσει ξανά αύριο στον επαναληπτικό με την Αντβέρπ στην «Opap Arena»; Το γκολ που δέχεται η ομάδα του Αλμέιδα πρώτη σε όλα τα ματς που έχει δώσει. Εμεινε πίσω στο σκορ στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό, πριν το γυρίσει στο τελικό 2-1. Εμεινε πίσω και στη Νέα Φιλαδέλφεια με 0-2 από την ίδια ομάδα, πριν επιστρέψει εντυπωσιακά στις καθυστερήσεις για το 2-2 της πρόκρισης. Εχασε με 1-0 στην Αμβέρσα την περασμένη Τρίτη και είδε ακόμα και τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι η ομάδα που προηγήθηκε. Τέσσερα επίσημα ματς, τέσσερις φορές η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ, τη μία απ’ αυτές κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Αύριο πρέπει να κερδίσει για να πάρει την πρόκριση, σε διαφορετική περίπτωση θα παίξει στους ομίλους του Europa League. Είναι κάτι που έχει επισημάνει ο Αλμέιδα, κυρίως μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό που η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε και δέχτηκε γκολ με το ξεκίνημα του αγώνα. Στην προσπάθειά της για πρόκριση η ΑΕΚ δε θα έχει οριστικά τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έκανε τα πάντα και να βρεθεί κανονικά στον επαναληπτικό με τους Βέλγους και να βοηθήσει την Ενωση στην προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει το 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση.

Ωστόσο, οι ενοχλήσεις επιμένουν να τον ταλαιπωρούν και η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι δεν θα προλάβει να βρεθεί στην αποστολή των Κιτρινόμαυρων, με την Ενωση να έχει μία πολύ σημαντική απώλεια. Αντίθετα με τον Λιβάι, ο Στάνκοβιτς θα είναι κανονικά στη διάθεση του Αλμέιδα, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε και γυμνάστηκε κανονικά. Μένει να δούμε αν η επιλογή του Αλμέιδα θα είναι ο αυστριακός τερματοφύλακας ή ο Αθανασιάδης.