H σχεδιαστική «μαεστρία» των Γάλλων αποτελεί το εισιτήριο για την Peugeot που συνεχίζει να κλέβει την παράσταση στη νέα γενιά των μοντέλων της από τα SUV της έως και τα οικογενειακά της μοντέλα. Το νέο 408 παντρεύει με επιτυχία τους χώρους ενός οικογενειακού, το στυλ ενός σεντάν και το DNA ενός SUV. Παρόλο που το 408 είναι ένα μεγάλο σε διαστάσεις μοντέλο, ακόμη και πιο μεγάλο από το 5008, το βασικότερο πλεονέκτημά του είναι τα σχεδόν 19 εκατοστά που το χωρίζουν από το έδαφος, που δίνουν και το αβαντάζ να κινείται πιο άνετα παντού!

Μεγάλο αμάξωμα, οπότε οι χώροι είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλοι και πρακτικοί, με τον χώρο αποσκευών στα 564 λίτρα να είναι όντως μια «ανάσα» για τους οικογενειάρχες. Η έκδοση της δοκιμής μας, απαλλαγμένη από κάθε υβριδικό… τερτίπι έφερε τον 1.200άρη PureTech των 130 ίππων που «κεντούσε» σε επιδόσεις, τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στις πιο… ζόρικες επαρχιακές διαδρομές, με σύμμαχο το αυτόματο 8άρι κιβώτιο, που φροντίζει να σε κρατάει ξεκούραστο!

Η κατανάλωση καυσίμου είναι η άλλη μεγάλη έκπληξη, όπου σε πραγματικές μεικτές συνθήκες κινείται στην περιοχή των 8 λτ./100 χλμ., ενώ έχοντας σχεδόν μόνιμα ενεργοποιημένη τη λειτουργία  ECO έπεφτε ακόμη και κάτω από τα 8 λίτρα. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 136 γρ./χλμ. εξασφαλίζοντας ελεύθερη κίνηση στον δακτύλιο της Αθήνας. Με μια φράση, το Peugeot 408 1.2 PureTech EAT8 είναι πολυτελές, άνετο, σπορτίβ σε επιδόσεις και κεντρίζει στον δρόμο με την εντυπωσιακή, σικάτη εμφάνισή του.