Το πρωτάθλημα σιγά σιγά παίρνει «φωτιά» κι ας είμαστε μόλις λίγες ώρες πριν από την τρίτη αγωνιστική. Ο λόγος; Ποιος άλλος; Η διαιτησία και τα καμώματά της. Για την ακρίβεια, η ανεπάρκεια ορισμένων διαιτητών και τα πολλά λανθασμένα σφυρίγματα που χρειάζεται το ηλεκτρονικό μάτι για να διορθωθούν. Εκτός, βέβαια, αν ούτε με αυτό διορθώνεται η κατάσταση.

Είναι γεγονός πως η ΕΠΟ μοιάζει να σφυρίζει αδιάφορα. Το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας παραμένει στο επίκεντρο κι ας αρνείται η Ομοσπονδία να δει την πραγματικότητα. Ποιος ο λόγος να βρίσκεται απέναντι σε κάτι που το θέλει η συντριπτική πλειονότητα του κοινού; Γιατί αντιτίθεται στην επαγγελματική διαιτησία; Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έχει ανάγκη από μία και μόνη λέξη: αξιοπιστία. Τότε θα το αγκαλιάσουν οι πάντες. Και μέχρι σήμερα κι ας έχουν περάσει δύο αγωνιστικές, άρα ελάχιστα ματς, λίγοι βλέπουν πως κάτι αλλάζει. Δεν αντέχονται τόσα σφάλματα. Ολα έχουν ένα όριο. Οπως και η συμφωνία των ομάδων της «πρώτης γραμμής», αυτών που δίνουν τον τόνο και ζητούν πάντα την έλευση ξένων διαιτητών για τα σπουδαιότερα παιχνίδια, κυρίως δε για τους αγώνες ντέρμπι. Η συμφωνία παραμένει σε ισχύ. Και αν ορισμένοι εκτιμούν πως θα παίρνουν παραπάνω «δύσκολα ματς» οι έλληνες διαιτητές, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πως βαδίζουν σε τεντωμένοι σκοινί και οι ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες. Πολύ απλά γιατί οι έλληνες ρέφερι δεν έχουν πείσει πως μπορούν να σφυρίξουν και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, ισχύει το «είναι πολλά τα λάθη για να τα αφήσουμε να συμβαίνουν».

Επιμύθιο: ο δρόμος είναι ανοιχτός. Απαιτείται συνεργασία και η ΕΠΟ να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Δηλαδή, να αλλάξει πορεία και να βοηθήσει έμπρακτα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.