Η Ελλάδα στο ματς με τους Ολλανδούς δεν θα έχει τον Μαυροπάνο που αποβλήθηκε κόντρα στη Γαλλία. Ο Πογιέτ δεν θα αλλάξει τον προσανατολισμό του. Το κλίμα μοιάζει καλύτερο, αλλά επιθετικά η ομάδα έχει ακόμη θέματα. Σε κάθε περίπτωση πάμε ως αουτσάιντερ. Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την όχι καλή κατάσταση των Ολλανδών, αλλά δεν έχουμε γίνει ξανά η ομάδα που το 2004 κατέκτησε το Euro.

Περίεργο και δύσκολο παιχνίδι. Είναι ευκαιρία να δούμε ποια πραγματικά είναι αυτή η εθνική. Ουσιαστικά χρειάζεται μια υπέρβαση. Ψάχνουμε πολύ καιρό ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Τέτοιο που να μπορεί να αλλάξει και βαθμολογικά και ψυχολογικά τις ισορροπίες. Οι καλές εμφανίσεις δεν αρκούν. Η άνοδος στη Β’ κατηγορία του Nations League άναψε την ελπίδα ότι κάτι κινείται. Η νίκη επί των Ιρλανδών κράτησε ζωντανές τις ελπίδες. Η Ελλάδα θυμάται τον καλό της εαυτό. Στην Ολλανδία όμως θα καταλάβουμε πραγματικά αν μπορούμε να επανέλθουμε στην ελίτ ή θα περιοριστούμε στη μετριότητα.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα σε περίπτωση που δεν καταφέρει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου, τότε θα έχει την ευκαιρία να το κάνει μέσω της συμμετοχής στα play offs του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του στο Nations League και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα play offs, όπως και ο επικεφαλής κάθε ομίλου από League A, League B και League C, που δεν καταφέρει να προκριθεί μέσω των προκριματικών.

Σε περίπτωση που η Τουρκία προκριθεί από την προκριματική φάση στο Euro 2024 και η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, τότε η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο. Ο νικητής του Γεωργία – Καζακστάν θα είναι αντίπαλος στον τελικό αν φτάσουμε ως εκεί. Ο ημιτελικός έχει οριστεί να διεξαχθεί στην Ελλάδα στις 21/3 του 2024 και ο τελικός τις 26 Μαρτίου του 2024. Αν χρειαστεί. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας όπως έχουν ορισθεί από την UEFA είναι κατά σειρά: Μεταξύ τους αγώνες, διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, περισσότερες νίκες, περισσότερες εκτός έδρας νίκες, η βαθμολογία στο Fair Play και η κατάταξη στο Nations League.