Με νέο λουκ εμφανίστηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στις επαφές του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τα αξύριστα γένια γενικά φοριούνται στις κρίσεις, όμως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη έξαρση ρατσιστικής βίας από το 1974. Τι να κάνει και αυτή η ρημάδα η επικοινωνία; Μέχρι ένα σημείο μπορεί να σώσει. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται και πολιτική πρωτοβουλία.

Σκιά

Μια ωδή στον Αλέξη Τσίπρα ήταν το σποτ για την εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή: ο Αλέξης χαμογελάει, ο Αλέξης χαιρετάει, ο Αλέξης υπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το δεύτερο στάδιο του πένθους, μετά το σοκ, είναι η άρνηση. Το έκτο είναι η αποδοχή. Τώρα, το πώς θα διανύσουν την απόσταση τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μια εβδομάδα, κανείς δεν το ξέρει. Βαριά η σκιά των πρώην.

Πίτουρα

Πίστεψε κανείς πραγματικά πως ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος δέχτηκε να βάλει τον Ηλία Κασιδιάρη από το παράθυρο μέσα στη Βουλή, θα γινόταν η αιτία να εκπέσουν οι «Σπαρτιάτες»; Οι κωλοτούμπες των τελευταίων ωρών λειτουργούν και ως ευγενική υπενθύμιση ότι σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν είναι αθώος, κανείς δεν είναι θύμα. Πάντως, όποιος μπερδεύεται με τα ακροδεξιά πίτουρα πρέπει να είναι σίγουρος πως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στο τέλος θα τον φάνε οι κότες Δομοκού.

Διακρίσεις

Δεν άρεσε η Σάνα Μαρίν, επειδή έβγαινε, διασκέδαζε και φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση: με αυτό το κριτήριο έχασε τις εκλογές η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και παραιτήθηκε από το κόμμα της ως «μαύρο πρόβατο». Για τους Σοσιαλδημοκράτες θεωρήθηκε ικανότερος (και καταλληλότερος) αντικαταστάτης της ο Αντι Λίντμαν, που στα 18 του πόζαρε γυμνός με παρέα που χαιρετούσε ναζιστικά. Εντάξει, όμως, δεν πήγε και σε κανένα πάρτι ασυνόδευτος.