Δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ακριβώς είπε στον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια και στον ίδιο τον Κώστα Φορτούνη στο «φανταστικό», όπως το χαρακτήρισε, τηλεφώνημα που είχε μαζί του. Δεν θέλησε ούτε να εξηγήσει τους λόγους που δεν κάλεσε τους παίκτες για τους οποίους έχει γίνει ολόκληρη ιστορία σε κόσμο και media ο Γκουστάβο Πογέτ. Αρκέστηκε στο «στηρίξτε την Εθνική, πηγαίνουμε καλά, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα». Και έκλεισε κάπου εκεί το ζήτημα. Εκλεισε στ’ αλήθεια όμως; Αυτό είναι το ερώτημα. Η απάντηση, η… κλασική ελληνική απάντηση, θα δοθεί μετά το τέλος του αγώνα με την Ολλανδία. Γιατί στην Ελλάδα (ίσως και όχι μόνο στην Ελλάδα) τα πάντα κρίνονται βάσει αποτελεσμάτων.

Ο Πογέτ μίλησε μάλλον αυστηρά και κουνώντας το δάχτυλο σε όσους τον κατηγόρησαν για τις επιλογές του. Αναφέρθηκε μόνο στους Κωνσταντέλια και Φορτούνη, αφήνοντας εκτός κουβέντας παίκτες όπως ο Βαγιαννίδης, ο Αλεξανδρόπουλος ή ο Μανδάς. Τόνισε ότι επικοινώνησε με τον ΠΑΟΚ για να δώσει… εξηγήσεις, όχι όμως με τον Παναθηναϊκό για τον νεαρό δεξιό μπακ. Και έδειξε τα αποτελέσματα που έχει φέρει με την Ελλάδα για να αποδείξει πως τα κάνει όλα σωστά. Αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η Εθνική έχει να πάει δέκα χρόνια σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Αρα από τώρα έβαλε τον πήχη της επιτυχίας στη συμμετοχή της Εθνικής στο EURO 2024. Διαφορετικά ο ίδιος ο Πογέτ θα παραδεχτεί πως έχει αποτύχει αν δεν τα καταφέρει, αφού οι δικές του κουβέντες είναι εκείνες που ουσιαστικά χαρακτήρισαν αποτυχημένη την Εθνική Ελλάδος την προηγούμενη δεκαετία. Ομως καμιά φορά επιτυχία δεν είναι μονάχα η συμμετοχή σε διοργανώσεις. Είναι και το να αφήσεις μια κληρονομιά. 2-3 παίκτες για τους… επόμενους, που θα έρθουν να συνεχίσουν τη δουλειά. Να βγάλεις φουρνιές που θα οδηγήσει την Ελλάδα στις επόμενες διοργανώσεις. Και αν δεν τους «δεις» και δεν τους στηρίξεις αυτούς τους 2-3, κινδυνεύεις να χάσεις το – όποιο – δίκιο μπορεί να έχεις.