Με ένα ποδήλατο προσπαθούσε να αναλάβει όποια μικροδουλειά – ελλείψει σταθερής εργασίας – προέκυπτε. Ενας νέος του μεροκάματου, χωρίς ασφάλιση, έκανε μικροθελήματα για χαρτζιλίκι: αυτός ήταν ο 36χρονος Αντώνης Κ., το «Αντωνιώ», όπως τον αποκαλούσαν συγγενείς και φίλοι, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν δύο ναυτικοί τον πέταξαν στη θάλασσα.

Με το εισιτήριο στο χέρι, ο Αντώνης ανέβηκε στον καταπέλτη του πλοίου για να επιστρέψει στο νησί του. Οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν τον άτυχο άνδρα να μην έχει «κόψει» εισιτήριο διαψεύστηκαν αμέσως. Αλλωστε, και ο ίδιος ο αδελφός του, επιβεβαίωσε πως ο 36χρονος, που έκανε συχνά το ταξίδι Κρήτη – Πειραιά, παρά την οικονομική στενότητα, φρόντιζε πάντα για το εισιτήριό του. «Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής». Οπως δήλωσε, έχει δει πολλές φορές το βίντεο με τον αδελφό του «και πραγματικά πρόκειται για δολοφονία. Τον σκότωσαν, είναι αδιανόητο…». Μέλος 10μελούς οικογένειας από τον Αγιο Νικόλαο, ο Αντώνης ζούσε στις εργατικές κατοικίες μαζί με δύο από τις αδελφές του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από χρόνια, ενώ η μητέρα του έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, γεγονός που, σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών του, είχε επηρεάσει πολύ την ψυχολογία του πάντα χαμογελαστού Κρητικού. Οπως λένε, ο πάντα πρόθυμος και χωρίς κακία νέος προσπαθούσε μαζί με τα αδέλφια του να τα βγάλει πέρα αξιοπρεπώς.

Σοκ στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου του, οργισμένη είναι και η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου, στο Λασίθι, με τους συντοπίτες του να κάνουν λόγο για ένα έγκλημα, το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Μάλιστα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. «Για όλους τους Αντώνηδες, τις μανάδες, τα παιδιά, τους πατεράδες! Για όλα τα πνιγμένα όνειρα και τις ασφυκτικά πνιγμένες ελπίδες», έγραφε το κάλεσμα.

Τα μηνύματα για τον νέο με την καλή καρδιά δεκάδες. «Ησουν από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα το 2009 στον Αγιο Νικόλαο! Η ιδιαιτερότητα σου και το μόνιμο χαμόγελό σου σε έκαναν έναν ξεχωριστό άνθρωπο», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης.

«Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατό του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο», αναφέρουν σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες, που γνώριζαν τον άτυχο άνδρα.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, σημείωσε πως η συνδρομή που μέχρι σήμερα υπήρχε στα μέλη της οικογένειας του 36χρονου από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο εξής. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή θα στηρίξει την οικογένεια με όλες τις δυνάμεις της, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει όλα τα έξοδα της κηδείας του.