Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρει το σκάνδαλο Ρουμπιάλες, μετά την απόφαση της Τζένι Ερμόσο να καταθέσει εναντίον του μήνυση για το ανεπιθύμητο φιλί που δέχτηκε κατά την απονομή των μεταλλίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η ποδοσφαιρίστρια έδωσε την κατάθεσή της την Τρίτη και η καταγγελία θα διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό.

Με τη μήνυση της Ερμόσο ο Ρουμπιάλες κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις, επιπλέον της συνεχιζόμενης έρευνας από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Ισπανίας για «σοβαρό παράπτωμα», ενώ παράλληλα διεξάγει σχετική έρευνα και η FIFA η οποία τον έχει παύσει από τα καθήκοντα του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας για 90 ημέρες.

Αν ο Ρουμπιάλες κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκιση από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Διαφωνεί ο Αλβες

Η ανδρική ομάδα της Ισπανίας άσκησε κριτική τη Δευτέρα στη συμπεριφορά του Ρουμπιάλες με μοναδική παραφωνία από τον Ντάνι Αλβες, ο οποίος αμφισβήτησε την κατάσταση της Ερμόσο ως θύμα. Χθες προέβη σε νέα δήλωση λέγοντας πως ο Ρουμπιάλες θα πρέπει να υποστηριχθεί όπως και η Τζένι Ερμόσο. «Μπορώ να καταλάβω τη δύσκολη στιγμή που περνά η Τζένι και έχει την αλληλεγγύη μου. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως ο πρόεδρος περνά καλύτερα. Δεν βρίσκομαι εδώ για να κρίνω κάποιον. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι συνταγματικό δικαίωμα. Δεν μπορείς να θυματοποιείς ή να κατηγορείς κανέναν».

Την Τρίτη απολύθηκε και ο εκλέκτορας της γυναικείας ομάδας της Ισπανίας, Χόρχε Βίλδα, 16 ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και 11 μετά την υπόσχεση του Ρουμπιάλες πως θα του ανανεώσει το συμβόλαιο. Αντικαταστάτριά του ορίστηκε η Μόντσε Τόμε, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα εκλέκτορας της ομάδας.

Γ. Ν.