Η επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό αποτελεί μια αληθινά μεγάλη επιτυχία των Ερυθρολεύκων και της διοίκησής τους. Οχι μόνο γιατί φέρνουν πίσω στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή που διακρίθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έναν παίκτη που η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στο σχεδόν μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ούτε επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ο Ποντένσε είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μια μεταγραφή που χαρακτηρίζεται ως «λεφτά στην τράπεζα» και δεν εμπεριέχει το παραμικρό ρίσκο. Αλλά, κυρίως, γιατί ο Πορτογάλος έρχεται σε μία πολύ παραγωγική ηλικία.

Δεν έρχεται στα 34-35 για τα τελευταία ένσημα, δεν έρχεται καν ενώ έχει τριανταρίσει. Στα 28 του, έχοντας πίσω του ένα βιογραφικό που συμπεριλαμβάνει παιχνίδια Champions League και φυσικά τη φανταχτερή Premier League, ο Ποντένσε μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Από την Αραβία με ένα συμβόλαιο που δεν θα του έδινε κανείς άλλος, μέχρι κάποια άλλη ομάδα της Premier League ή σε κάποιο άλλο προηγμένο πρωτάθλημα. Στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Κι όμως κατάφερε ο Ολυμπιακός να τον πάρει πίσω, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του, προχωρώντας σε μια μεταγραφή ουσίας και εντυπωσιασμού.

Είναι το απόλυτο κερασάκι στην τούρτα αυτή η μεταγραφή για μια ομάδα που χτίζεται ήδη σε γερές βάσεις και έχει δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής της. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει πετύχει 18 γκολ στα πρώτα εφτά παιχνίδια του στη σεζόν. Αριθμός εντυπωσιακός για ένα σύνολο που χτίζεται τώρα και που δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε στα μέσα Σεπτέμβρη. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό βάζει στο ρόστερ του και έναν μάγο που μπορεί να τον πάει σε άλλο επίπεδο. Ο… μικρός μάγος ήρθε για να μαγέψει τα πλήθη στα γήπεδα της χώρας.