Το Νο1 θέμα στην Εθνική αυτές τις μέρες, είναι η ενδεκάδα στα δύο επερχόμενα ματς. Ισως έχουμε αλλαγές, καθώς έπαθε θλάση ο Μπάλντοκ που δεν προπονήθηκε στην Ολλανδία, τίθεται νοκάουτ για τα δύο προσεχή παιχνίδια και μένει να αποφασιστεί ο αντικαταστάτης του, μάλλον θα είναι ο Ρότα. Οσον αφορά στο κέντρο της άμυνας, προφανώς θα δούμε τον Ρέτσο αντί του τιμωρημένου Μαυροπάνου.

«Είναι κλειδί ο αγώνας δεδομένης της χρονικής στιγμής, Δεν θα έρθει το τέλος αν αύριο δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά αν το καταφέρουμε θα έχει τεράστια σημασία για την ομάδα. Η απάντηση για την προσέγγιση του ματς εξαρτάται από κάτι μικρό που δεν μπορώ να σας πω τώρα. Από έναν ενδεχόμενο τραυματισμό που μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη για το πώς θα παρατάξω την ομάδα και την κατάσταση που θα μας δημιουργήσει αυτός ο παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Αν τον έχω, ίσως πάρουμε το ρίσκο. Ξέρουμε ότι τα πρώτα 15-20 λεπτά θα έχουμε έντονο πρέσινγκ από την Ολλανδία, οπότε πρέπει να είμαστε άνδρες και γενναίοι όταν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο», είπε στην αρχή ο Πογέτ.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Στο πρώτο μέρος κόντρα στη Γαλλία δεν βγαίναμε μπροστά, παρόλο που η ομάδα στεκόταν καλά, δεν ήμουν ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπα. Είχαμε τα επτά λεπτά στο δεύτερο μέρος, που παρ’ όλα όσα συνέβησαν η ομάδα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, να παραμείνει οργανωμένη κι αυτό είναι μία καλή βάση για το ματς με Ολλανδία. Είναι ματς που μπορεί να σου πηγαίνουν πολύ καλά και με μία κίνηση να τα χάνεις όλα. Πρέπει να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, να είμαστε αρκετά καλοί κι αρκετά άντρες, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν με έχει επηρεάσει καθόλου όλη αυτή η συζήτηση που έγινε για τις επιλογές μου. Η ομάδα ξέρει γιατί κάνουμε καθετί, τους λόγους και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι όλα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας, γιατί σήμερα όλα κυκλοφορούν. Ισως αν φτάσουμε στο Euro να δούμε κι άλλους ποδοσφαιριστές. Η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή. Αυτή τη στιγμή, έχω στη διάθεσή μου τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να εκπροσωπούν την Εθνική μας και θα το αποδείξουν κόντρα στην Ολλανδία».

Για τον Κούμαν

Τι είπε για την Ολλανδία και τον Κούμαν; «Είδαμε ότι είναι μία ομάδα ενωμένη, ξέρουν ότι είμαστε δύσκολος αντίπαλος ακόμα κι όταν βρεθήκαμε με 10 απέναντι στη Γαλλία. Δεν αρκεί αύριο να είμαστε καλοί, πρέπει να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο, γιατί μπορεί να έχεις προετοιμάσει το παιχνίδι, να έχεις επιλέξει τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, αλλά πρέπει να σταθούμε ως ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική κι ελπίζω να τα δούμε όλα αυτά αύριο βράδυ. Θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου, να τους κάνουμε χαρούμενους και θέλω να δω σύνδεση ομάδας και οπαδών».

Σε γνώριμο περιβάλλον θα αγωνιστεί ο Παντελής Χατζηδιάκος, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το περνά στην Ολλανδία: «Δεν θα πω τι συμβουλές θα δώσω στους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι για μένα και την οικογένειά μου. Η μαμά μου είναι από την Ολλανδία, ο πατέρας μου είναι Ελληνας. Για την οικογένειά μου δεν υπάρχει διαφορά. Ολοι υποστηρίζουν τους Ελληνες. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι να παίξω κόντρα στη χώρα που μένω για 12-13 χρόνια».

 Οσον αφορά στον Ρόναλντ Κούμαν, τον ολλανδό τεχνικό, υποστήριξε: «Πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Μια σειρά από τις αρχές του παιχνιδιού θα πρέπει να βελτιωθούν όταν χτίζουμε από πίσω. Η Ελλάδα είναι πραγματικά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορούν να αμυνθούν καλά. Εχουν πολλή ταχύτητα στα άκρα. Με ένα σπουδαίο “δεκάρι”, ο αρχηγός τους ο Μπακασέτας, με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι».