Ακόμα και όταν απουσιάζει ο Κιλιάν Εμπαπέ από τις συνεντεύξεις Τύπου της Εθνικής Γαλλίας, καταφέρνει να γίνεται πρωταγωνιστής.

Η απόφασή του να μη μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ιρλανδία, στο Πάρκο των Πριγκίπων, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τον αρχηγό να κάνει δηλώσεις μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, πυροδότησε διάφορα σενάρια τα οποία προσπάθησε να απενεργοποιήσει ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο γάλλος εκλέκτορας υπενθύμισε πως δεν είναι υποχρεωμένος ο Εμπαπέ να μιλά πάντα, αλλά μπορεί να τον αντικαθιστούν και άλλοι παίκτες, όπως έκανε χθες ο δεύτερος αρχηγός Αντουάν Γκριεζμάν. Υπογράμμισε επίσης πως την προηγούμενη φορά που μίλησε, πριν από το παιχνίδι με την Ελλάδα, οι ερωτήσεις είχαν επικεντρωθεί στο μέλλον του με την Παρί και όχι στο διεθνές ματς.

Το αποψινό παιχνίδι με την Ιρλανδία θα είναι το νούμερο 900 για τους Γάλλους και θα ήθελαν να το γιορτάσουν με μία μεγάλη σε εύρος νίκη η οποία θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

«Είναι συμβολικός αριθμός αλλά δεν κοιτάζω πίσω, μόνο στο παρόν και το μέλλον. Βρίσκομαι εδώ αρκετά χρόνια, οι αγώνες αυξάνονται αλλά δεν βρίσκομαι εδώ για να κοιτάζω τους αριθμούς. Ο μόνος στόχος είναι η Ιρλανδία. Τις άλλες ιστορίες τις αφήνω να τις πείτε εσείς», δήλωσε ο Ντιντιέ Ντεσάν. Ο γάλλος εκλέκτορας δεν έχει ξεχάσει πως στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο ο ήρωας της ομάδας του ήταν ο τερματοφύλακας Μεϊνιάν ο οποίος ουσιαστικά χάρισε τη νίκη με 1-0 με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του. Η απουσία του ταλαντούχου Φέργκιουσον θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των Μπλε.