Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία και η απουσία του από τα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ έφερε μάλλον πιο σύντομα απ’ ό,τι περιμέναμε την είσοδο του Εζεκιέλ Πόνσε στην αρχική ενδεκάδα. Δεν ήταν στο πλάνο του Αλμέιδα το να χρησιμοποιήσει τον αργετνινό επιθετικό τόσο γρήγορα, γνωρίζοντας πως χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθεί στα νέα δεδομένα και στα «θέλω» της ομάδας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε σχεδιάσει πολύ διαφορετικά το πώς θα έμπαινε ο αργεντινός φορ στο βασικό σχήμα της ομάδας. Οπως και να έχει, ο Πόνσε ήδη μετρά δυο παιχνίδια στα οποία έχει ξεκινήσει βασικός. Αλλά έως τώρα ψάχνει και το πρώτο του γκολ και τον καλό του εαυτό. Απέναντι στην Αντβέρπ, μάλιστα, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Πόνσε είναι γενικά ένας φορ που χρειάζεται χρόνο, αλλά όταν αρχίσει να βρίσκει δίχτυα δύσκολα τον σταματάς. Ενας φορ ρυθμού.

Στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ ο αργεντινός επιθετικός είχε σημειώσει μόλις πέντε γκολ έως τον Δεκέμβριο. Αλλά έκλεισε τη σεζόν με 21, πετυχαίνοντας 16 τέρματα σε λιγότερο από έξι μήνες και θυμίζοντας επιθετικό… πολυβόλο. Είναι άγνωστο το αν θα κάνει και τώρα το ίδιο, είναι όμως δεδομένο πως στην ΑΕΚ στηρίζουν πολλά σε αυτόν. Και γι’ αυτό επένδυσαν και τον αγόρασαν.