«Η τέχνη υπάρχει για να μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκοτεινιά και τελικά να μας τραβάει και πάλι προς το φως. Και αυτό έκαναν 35 διαγωνιζόμενες ταινίες εν μέσω όλου αυτού του ολέθρου» σημείωσε η κριτική επιτροπή του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κατά την απονομή των βραβείων το βράδυ της Κυριακής.

Στην ταινία «Αρκουδότρυπα» των Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου (φωτογραφία) απονεμήθηκε ο Χρυσός Διόνυσος καλύτερης ταινίας του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος, ενώ για την ίδια ταινία η Χαρά Κυριαζή κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Καλύτερος ηθοποιός κρίθηκε ο Ανδρέας Μάρκου για την ερμηνεία του στην ταινία «Buffer Zone» σε σκηνοθεσία Σάββα Σταύρου (η ίδια ταινία απέσπασε και το βραβείο Drama Queer). Η επιτροπή του Εθνικού Τμήματος απένειμε τον Αργυρό Διόνυσο – βραβείο σκηνοθεσίας στον Αλέξη Κουκιά – Παντελή για την ταινία «Αερολίν», που για την ίδια ταινία κέρδισε και το βραβείο σεναρίου μαζί με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Τα υπόλοιπα βραβεία του Εθνικού Τμήματος έχουν ως εξής: Το «Φως εκ φωτός» σε σκηνοθεσία Νεριτάν Ζιντζιρία απέσπασε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ. Τρία βραβεία, τα σχεδιασμού ήχου, φωτογραφίας και ειδικών εφέ, κέρδισε η ταινία «Midnight Skin» του Μανώλη Μαυρή και από δύο κέρδισαν η ταινία των Αινεία Τσαμάτη και Κατερίνας Μαυρογεώργη «Διάβαση» (σκηνογραφίας και πρωτότυπης μουσικής) και η ταινία των Λήδας Βαρτζιωτη και Δημήτρη Τσακαλέα «Good Girls Club: Α Virginity Odyssey» (ενδυματολογίας και σχεδίασης μακιγιάζ και κομμώσεων).

Το βραβείο ήχου δόθηκε στην ταινία «Ανορθόδοξος» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου και το βραβείο μοντάζ στην ταινία «Αριζόνες» του Γιώργου Ηλιόπουλου. Τέλος το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής δόθηκε στην ταινία «Το καλοκαίρι που παρατήρησα για πρώτη φορά τον ήλιο να δύει» του Αστέρη Τζιόλα.

Διεθνές Τμήμα

Στα βραβεία του Διεθνούς Τμήματος το Grand Prix δόθηκε στην ισπανική ταινία «Aqueronte» (Αχέροντας) του Μανουέλ Μουνιόζ Ρίβας που «αποτελεί μια υπενθύμιση της δύναμης του νερού, που μπορεί να είναι τόσο ζωτική όσο και καταστροφική, όπως είδαμε πρόσφατα» όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής. Ισπανική ήταν και η ταινία που απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας: «La casa oberta» (Το ανοιχτό σπίτι) της Χουλιέτα Λασάρτε.