Σοκ ακόμα και στους συναδέλφους του προκάλεσε η απόφαση ενός 38χρονου αστυνομικού να εκτελέσει την 42χρονη πρώην σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη ζωή του.

Χθες λίγο μετά τις 8 το πρωί ο 38χρονος περίμενε να βάλει η άτυχη γυναίκα τα δυο παιδιά τους, ηλικίας 12 και 14 ετών, στο σχολικό λεωφορείο. Στη συνέχεια πήγε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου τη σκότωσε με κυνηγετικό όπλο και ακολούθως με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Φίλος της οικογένειας του δράστη ανέφερε ότι ο 38χρονος δεν ξεπέρασε ποτέ τον χωρισμό του επιδιώκοντας επανασύνδεση και μάλιστα φέρεται κάποιες φορές να είπε στην οικογένειά του ότι ήθελε να σκοτώσει την 42χρονη. Σχετικά με το όπλο, όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, το πήρε με το πρόσχημα του καθαρισμού και της συντήρησης.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο ανήλικα παιδιά για να αναλάβουν τη στήριξή τους. Επιπλέον δεν είχε αναφερθεί σε καμία αστυνομική υπηρεσία ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά. Πριν από λίγους μήνες το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά. O αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.

Σχετικά με την καραμπίνα βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Επίσης στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα και επρόκειτο να ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.