Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν η ΑΕΚ κινηθεί για την απόκτηση ελεύθερου ποδοσφαιριστή μέχρι τις 30 του μήνα που λήγει η προθεσμία. Κάτι που σημαίνει πως η Ενωση θα πορευτεί και εφέτος – τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο – με τα ίδια ακραία μπακ που είχε και πέρσι. Ρότα, Σιντιμπέ για τα δεξιά και Χατζισαφί, Μοχαμάντι για τα αριστερά. Με τους Ραντόνια και Πήλιο αντίστοιχα να αποτελούν τις τρίτες επιλογές. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ικανοποιημένος με αυτές τις λύσεις, ωστόσο τούτη τη σεζόν η ΑΕΚ θα έχει και την Ευρώπη που θα παίξει τον ρόλο της. Και εδώ υπάρχουν δύο ερωτηματικά.

Το πρώτο έχει να κάνει με την εικόνα του Σιντιμπέ που ήταν άκρως προβληματική στα ματς που αγωνίστηκε μέχρι τη διακοπή. Ο γάλλος μπακ είχε και πέρσι τα θέματά του, άλλα όποτε κλήθηκε να παίξει ανταποκρίθηκε και βοήθησε. Θα μπορέσει να το κάνει φέτος που ο βαθμός δυσκολίας θα είναι ακόμη μεγαλύτερος; Τα πρώτα του δείγματα πάντως ήταν ανησυχητικά. Και το δεύτερο ερωτηματικό είναι ο Μίλαντ Μοχαμάντι. Με τον Βόλο δεν ήταν καν στην αποστολή ενώ γενικά δεν φαίνεται να χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή του που έχει ξεκάθαρα σε πρώτο πλάνο τον Χατζισαφί. Πόσα ματς να παίξει όμως κι αυτός;

Και υπάρχει και κάτι άλλο. Τον χειμώνα το Ιράν θα παίξει στο ασιατικό Κύπελλο κάτι που σημαίνει ότι από τον Ιανουάριο η ΑΕΚ θα στερηθεί πιθανότατα και τα δύο βασικά της αριστερά μπακ για τουλάχιστον έναν μήνα. Ο Αλμέιδα τα γνωρίζει όλα αυτά καλύτερα από τον καθένα και σίγουρα κάτι θα έχει στο μυαλό του, ωστόσο ίσως θα μπορούσε η Ενωση να είχε κινηθεί για τη συγκεκριμένη θέση από το καλοκαίρι, αντικαθιστώντας τον Μοχαμάντι που και βασικός δεν είναι και θέση ξένου πιάνει στο ρόστερ. Είναι πάντως ένα ζήτημα που θα το βρει μπροστά της στο προσεχές διάστημα η ΑΕΚ και θα πρέπει να είναι έτοιμη να το λύσει.

Στο μεταξύ, μεθαύριο αναμένεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Κιτρινόμαυρων, Αλεξάντερ Κάλενς. Ο περουβιανός στόπερ, που βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής του ομάδας για τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ, θα έρθει στην Αθήνα για να τεθεί στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Οπως καταλαβαίνει κανείς, είναι απίθανο να βρίσκεται στην αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ενώ πολύ δύσκολο είναι και για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στα πλευρά. Αντίθετα, όλα δείχνουν πως Γκαρσία και Πιζάρο θα υπολογίζονται για το μεγάλο παιχνίδι καθώς δείχνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.  

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ