Oι τιμές των συστατικών για την παρασκευή παραδοσιακών πιάτων βρίσκονται στα ύψη, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Ο προσαρμοσμένος δείκτης Coq au Vin (η γαλλική έκδοση του κόκορα κρασάτου) του Bloomberg, ο οποίος υπολογίζει πόσα πρέπει να ξοδέψουν οι οικογένειες για τα υλικά που χρειάζονται για να μαγειρέψουν το δημοφιλές αυτό πιάτο, αυξήθηκε κατά 7,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πάντως ρυθμός αύξησης μειώνεται εδώ και πέντε συνεχόμενους μήνες. Ο μηνιαίος δείκτης, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του υπουργείου Γεωργίας και Διατροφής, έδειξε ότι το συνολικό κόστος του πιάτου διαμορφώθηκε στα 19,3 ευρώ. Η τιμή του κοτόπουλου που είναι το κύριο συστατικό της συνταγής έχει βοηθήσει να συγκρατηθεί το κόστος. O ειδικός δείκτης τροφίμων του Bloomberg για την Ιταλία – ο δείκτης πίτσας μαργαρίτα κατέγραψε άνοδο 10,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τη μεγάλη ετήσια άνοδο άνω του 30% που είχε καταγραφεί στα τέλη του περασμένου έτους. Οι τιμές καταναλωτή για την έτοιμη πίτσα αυξάνονται κατά 6,5%, αλλά μάλλον τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι τα ίδια με τη σπιτική.