Η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ είναι μια σύνδεση του συλλόγου με τις ρίζες του. Ακόμα και με το ίδιο το όνομά του. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Αθήνας αλλά πολλές φορές ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα. Για πολλούς ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μιας συγκεκριμένης περιοχής της Αθήνας, δηλαδή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και πράγματι είναι, γιατί εκεί είναι το… σπίτι του διαχρονικά, εκεί τον έμαθαν παλαιότεροι και νεότεροι. Αυτή θα είναι για πάντα η ιστορική του έδρα. Ομως η πόλη του είναι η Αθήνα. Το λέει το όνομά του.

Αυτή η νέα μπασκετική φανέλα, στην οποία απεικονίζεται η Ακρόπολη, συνδέει πλέον τον Παναθηναϊκό με την πόλη στην οποία ανήκει. Και την οποία αντιπροσωπεύει. Η επίσκεψη του τμήματος στον Παρθενώνα, η παρουσίαση με φόντο το ιστορικό μνημείο της πόλης, ο τρόπος που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού οργάνωσαν όλη αυτή την εκδήλωση δείχνει πως έχουν αντιληφθεί πως μάλλον… άργησε να συμβεί όλο αυτό. Και πως θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. Είναι κάτι που αγκαλιάστηκε και από τον κόσμο της ομάδας, καθώς οι αντιδράσεις ήταν άκρως θετικές απ’ όλους. Ανεξάρτητα απ’ το αν αρέσει σε κάποιον ή όχι η φανέλα. Αυτό είναι και λίγο θέμα γούστου.

Οι πωλήσεις μέσα σε μία ώρα ήταν τόσες που εξαντλήθηκε η πράσινη φανέλα και θα χρειαστούν και άλλες παρτίδες, ενώ το ίδιο πάει να συμβεί και με την άσπρη. Ακόμα και εμπορικά, ο Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται τι έχει ανάγκη ο κόσμος και το εκμεταλλεύεται. «Υπάρχει μια διαφορετική αύρα στον κόσμο και στον σύλλογο πλέον», ανέφεραν χθες τα στελέχη του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλη η δίψα του κόσμου για επιστροφή στις επιτυχίες, κάτι που θα φανεί προσεχώς και στο γήπεδο. Αρχής γενομένης από το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟ θέλει να επιστρέψει σε όλους τους τομείς. Η μονομαχία με τον Ολυμπιακό αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον!