Είναι πολλά τα ερωτήματα που μαζεύονται γύρω από την ιστορία του διαιτητή της Δευτέρας. Του διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Στα «ΝΕΑ» αναφέρθηκε από χθες, όταν κανείς δεν το είχε πάρει… χαμπάρι, πως ο Μπένετ ισχυριζόταν ότι δεν βρίσκει ξένο ελίτ διαιτητή για να φέρει. Και είχε πει πως προσανατολίζεται στην επιλογή έλληνα διαιτητή! Παρά το γεγονός πως οι ομάδες είναι εντελώς αντίθετες προς αυτό, ο Αγγλος φαίνεται να μην υπολογίζει τίποτα. Εκτός από τον ίδιο, όμως, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και όσοι τον έφεραν. Γιατί ο Μπαλτάκος τώρα βγαίνει και… αδειάζει τον Μπένετ. Αλλά τόσο καιρό, όταν υπήρχαν ομάδες που του έλεγαν ότι είναι ακατάλληλος, σφύριζε αδιάφορα.

Ο Μπένετ και η επιμονή του να ορίσει έλληνα διαιτητή και μάλιστα τον Σιδηρόπουλο, όπως είχε κάνει και πέρσι στο αντίστοιχο ντέρμπι, δείχνει πως μάλλον και ο ίδιος έχει αποφασίσει να κάνει τα δικά του ή προτιμά μια… ηρωική έξοδο! Η επιμονή του Μπαλτάκου στο πρόσωπό του είναι αυτή που πλέον του γυρίζει μπούμερανγκ. Ο Μπαλτάκος μας είπε ότι ο Μπένετ δεν τον άκουσε και όρισε Ελληνα. Αλλά αυτά που δεν μας λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που λέει. Οπως το ότι ορίζονται ξένοι διαιτητές αμφιβόλου ποιότητας. Οπως τους λόγους που άλλαξαν εν μία νυκτί οι διαιτητές του ΑΕΚ – Αρης στα περσινά play offs. Οπως τόσα και τόσα που έχουν γίνει. Αλλά τότε στήριζε τον Μπένετ. Τώρα τον… άδειασε. Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη θέση της ΑΕΚ. Τυχαίο θα είναι.

Σε μια μέρα που θα έπρεπε να ασχολούμαστε μόνο με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, ασχοληθήκαμε επί ώρες με τον Μπένετ, τον Μπαλτάκο, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ. Με την ίδια τοξικότητα που εδώ και χρόνια πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν το αφήνει να ανασάνει. Αλήθεια μέχρι πότε θα συμβαίνει όλο αυτό;