Η νίκη της Κινγκ ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να κλείσει η ψαλίδα στα χρηματικά έπαθλα. Την ίδια χρονιά το US Open υιοθέτησε πολιτική ίσης μεταχείρισης προσφέροντας από 25.000 δολάρια στους νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες. Στο Γουίμπλεντον ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 34 χρόνια για να εξισωθούν πλήρως τα έπαθλα.

Στην τελευταία της εμφάνιση στο γκαλά του Tennis Hall of Fame στο Μανχάταν πριν από μερικές ημέρες, η Μπίλι Τζιν Κινγκ εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν για την ίδια να βγει νικήτρια από τη Μάχη των Φύλων. «Σημαίνει πολλά για μένα γιατί ήξερα τι σημασία είχε και ότι αφορούσε την κοινωνική αλλαγή. Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να πάρουν τις δικές τους πιστωτικές κάρτες».  

Αργότερα ψηφίστηκε νόμος που ορίζει ότι κανένα άτομο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη λήψη ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενης εκπαίδευσης λόγω φύλου. Από την υιοθέτησή του, ο αριθμός των γυναικών στον κολεγιακό αθλητισμό έχει αυξηθεί υπερβολικά.

Στα 79 της χρόνια η Μπίλι Τζιν Κινγκ παραμένει το ίδιο δημοφιλής όπως πριν από 50 χρόνια. Σε κάθε παρουσία της στα κορτ αποθεώνεται ως ποπ σταρ. Οταν η 19χρονη Κόκο Γκοφ παρέλαβε την επιταγή των 3.000.000 δολαρίων για τη νίκη της στο τελευταίο US Open, στράφηκε προς την Κινγκ και της είπε από μικροφώνου: «Σ’ ευχαριστώ Μπίλι, που πάλεψες γι’ αυτό».