«Νομίζω ότι πριν καν στραγγίσουν τα νερά από τον Θεσσαλικό κάμπο ξεχάσατε τις καταστροφές που συνέβησαν εκεί εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel αλλά και των παραλείψεων ή των λαθών του κράτους. Και είμαι σίγουρος ότι θα τις θυμηθείτε τώρα που έχει έρθει η κακοκαιρία Elias», γράφει στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Τ.Μ.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενός φαινομένου απ’ αυτά που δεν  εμφανίζονται συχνά, πράγματι άφησε στη Θεσσαλία πληγές που δεν κλείνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Και η νέα κακοκαιρία, που πήρε το όνομα Elias, κρύβει αναμφίβολα μεγάλους κινδύνους για τις περιοχές που επλήγησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το έχουν επισημάνει οι μετεωρολόγοι και το υπονοεί η κινητοποίηση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο, ΤΑ ΝΕΑ δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη στον Κάμπο και τη Μαγνησία. Η επικαιρότητα έβαλε κι άλλα θέματα στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών – τα οποία η εφημερίδα όφειλε να καλύψει προκειμένου να προσφέρει στο αναγνωστικό της κοινό σφαιρική ενημέρωση. Το σύνολο του συντακτικού της δυναμικού, όμως, παραμένει σε ετοιμότητα.

Παρακολουθούμε κι εμείς τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός. Είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τόσο τα πρώτα όσο και την αντίδραση της Πολιτείας. Και φυσικά είμαστε εδώ για να αναδείξουμε είτε την ετοιμότητα της τελευταίας, είτε τυχόν ολιγωρίες της, κρατώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα προηγούμενα γεγονότα.