Μπορεί να θυμόμαστε, μεταξύ άλλων, τον Αλέξη Τσίπρα για τα υπέροχα ξένα που μιλάει, χάρη στα οποία προσέφερε μια υπέροχη παράσταση σε μυημένους με παρτενέρ τον Κλίντον, αλλά ο άνθρωπος αυτός όπως φαίνεται λατρεύει τας Ευρώπας που άλλοτε μίσησε. Και θέλει διακαώς να αφιερώσει στο ευρωπαϊκό πνεύμα τα επόμενα χρόνια της ζωής του, χρόνια αγρανάπαυσης και περισυλλογής.

Γι’ αυτό, όπως διαβάζω στο σάιτ των «Παραπολιτικών», ο Τσίπρας είχε εκδηλώσει επιθυμία να βρεθεί εκπρόσωπος του κόμματός του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και το κόμμα του, τόσο ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο γραμματέας της ΚΟ Διονύσης Καλαματιανός, ήδη του έδωσαν το χρίσμα.

Ως γνωστόν, στόχος του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η εμβάθυνση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Ακόμα κι αν δεν έχει εξειδίκευση σε τίποτα απ’ όλα αυτά ο όψιμος ευρωπαίος πρώην πρόεδρος, δεν πειράζει. Διότι, όπως θα ‘λεγε κι ένας ποιητής, σημασία έχει το ταξίδι. Εν προκειμένω, τα ταξίδια (πληρωμένα, με καλά ξενοδοχεία) που τόσο του αρέσουν.