Αβρότητες

στο μεσημεριανό

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε σχεδόν όλη του τη μέρα στη Βουλή – και έφαγε μεσημεριανό στο εστιατόριο της Βουλής παρέα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, Γιώργο Ιωακειμίδη. Πριν κάτσει να φάει στο τραπέζι του, χαιρέτησε όλους τους παριστάμενους (και τους εργαζόμενους) διά χειραψίας, φτάνοντας μέχρι την κουζίνα. Εκείνη την ώρα, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στο εστιατόριο είχαν κάτσει να φάνε η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Είχαν και εκείνοι τη χειραψία τους.

Με αυτοσαρκασμό

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί – έπιασαν και τη σχετική κουβέντα, με τη Γιαννακοπούλου να σχολιάζει στον Κασσελάκη πως είχε αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ «Δούρειο Ιππο» της ΝΔ. Εκείνος έδειξε να ξαφνιάζεται: «αποκλείεται να έχω πει κάτι τέτοιο», απάντησε. «Τα ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά ακόμα. Δείξε μου footage (μτφρ: πλάνα)». Για την ιστορία, πάντως, η λέξη που έχει χρησιμοποιήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ήταν η λέξη «κεντροδεξιό».

Πρώτη φορά

όλοι μαζί

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ η ατμόσφαιρα να μοιάζει ηλεκτρισμένη (και όντως είναι), αλλά στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο της Αθήνας όλοι έδωσαν το παρών – και ο νέος πρόεδρος, αλλά και στελέχη που υποστήριξαν ανοιχτά την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Βούτσης. Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Νίκος Φίλης, αν και κάθισε στα ορεινά. Σε κάθε περίπτωση, και παρά τη σχετική φημολογία για φυγόκεντρες τάσεις, αυτές οι κοινές παρουσίες είναι μάλλον ένδειξη πως (τουλάχιστον για την ώρα) κανείς δεν φεύγει αν δεν τον φύγουν.

Αιχμές για τον Δομοκό

Στην πρώτη συνεδρίαση της μόνιμης επιτροπής για το σωφρονιστικό σύστημα, το ερώτημα πώς ο Ηλίας Κασιδιάρης κατάφερε να κάνει προεκλογική καμπάνια από τις φυλακές Δομοκού τέθηκε από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία ζήτησε την ακρόαση τόσο του αρμόδιου υφυπουργού όσο και της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής. Η πλειοψηφία των εκπροσώπων των κομμάτων συμφώνησε (όλοι, με την Ελληνική Λύση για ευνόητους λόγους να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και τη Νίκη να κρατά τις περισσότερες αποστάσεις), ενώ ο εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών» (τι έκπληξη!) αναφέρθηκε στο τεκμήριο αθωότητας του πρωτόδικα καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη.