Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε η Φέγενορντ στον Αγιαξ, 47 ώρες μετά τη διακοπή του Klassieker. Στη διάρκεια των 35 λεπτών που παίχθηκαν χθες για να ολοκληρωθεί το κυριακάτικο παιχνίδι, η ομάδα του Ρότερνταμ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Χιμένες φτάνοντας σε ιστορική νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου. Ο Μεξικανός έγινε ο πρώτος παίκτης στα παιχνίδια του Klassieker που πετυχαίνει χατ τρικ στην έδρα του Αγιαξ και τέταρτος συνολικά μετά τους Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, 1999), Φαν Μπόμελ (Αϊντχόφεν, 2005) και Ραμζί (Ουτρέχτη 2006).   

Ο Αίαντας έχει υποχωρήσει στη 14η θέση της βαθμολογίας και η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Ο προπονητής του Αγιαξ δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή γιατί είναι υπεύθυνος για την ομάδα και δεν είχε φανταστεί ποτέ πως θα έχει μία τέτοια εξέλιξη το πρώτο του Klassieker, ενώ υποσχέθηκε πως θα εργαστεί σκληρά για να επιστρέψει ο Αίαντας στις επιτυχίες.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Αγιαξ, Πιερ Ερινγκά παραιτήθηκε καθώς θεωρείται ο κύρια υπεύθυνος για την επιλογή του Σβεν Μίσλιντατ στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου. «Δεν είμαι τυφλός ούτε κουφός στην κριτική. Γνωρίζω την κατάσταση που βρίσκεται ο Αγιαξ γι΄αυτό αποφάσισα να παραχωρήσω τη θέση μου σε νέο πρόεδρο» δήλωσε ο Ερινγκά.