Σε μια περίοδο που η τοξικότητα επιστρέφει για τα καλά, σε μια περίοδο που βλέπουμε ανακοινώσεις οπαδών που ξεχειλίζουν από μίσος, αίμα, μαχαίρια, που βλέπουμε πανό να απλώνονται και να αποδοκιμάζονται από μεγάλη μερίδα του κόσμου, έρχεται μια κίνηση που μας δείχνει πώς πρέπει να είναι ο κανονικός αθλητισμός. Οχι ο χωρίς αντιπαλότητα αθλητισμός, τέτοιος δεν υπάρχει. Αλλά πώς πρέπει να είναι ο υγιής. Εκείνος που ενώνει και όχι που διχάζει. Η απόφαση για ακόμα μια φορά να ταξιδέψουν οι τρεις ομάδες και δη οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με το ίδιο αεροπλάνο, η δική τους απόφαση να φωτογραφηθούν όλοι μαζί και οι εικόνες από το αεροδρόμιο και το αεροπλάνο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να αντικρίσουμε τη χθεσινή μέρα.

Παίκτες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα έξω από τις τέσσερις γραμμές, που εδώ και χρόνια βρίσκονται στα ίδια γήπεδα, που πρωταγωνιστούν και μας κάνουν να τους θαυμάζουμε και να τους απολαμβάνουμε. Μια εικόνα υγείας και αληθινού αθλητισμού, μια εικόνα που θα έπρεπε να γίνει βίωμα κάθε φιλάθλου, κάθε οπαδού, καθενός που την επόμενη φορά θα σκεφτεί να κάνει κάτι παραβατικό. Μια εικόνα που μας θυμίζει πως κανείς δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τη χαρά να βλέπουμε ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης στα παρκέ μας. Στο δε ποδόσφαιρο έχουμε τη χαρά μετά από πολλά χρόνια να βλέπουμε τέσσερις ελληνικές ομάδες σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και καλύτερο. Ακόμα και αγώνες όπως το Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα που είδαμε χθες εξελίσσονται σε… χάρμα οφθαλμών. Ας απομονωθούν όλοι όσοι έχουν στο μυαλό τους να μας το… χαλάσουν. Ας τους απομονώσουν οι υγιείς φίλαθλοι. Ο απλός κόσμος. Που είναι περισσότερος. Ας φύγουν οι λίγοι και όχι οι πολλοί.