Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι, ασφαλώς, αυτό που λέμε «κάτι άλλο». Κυρίως όσο προχωρά η διοργάνωση και περνάμε από τη φάση των ομίλων στα νοκάουτ παιχνίδια, εκεί όπου διακυβεύονται πάρα πολλά και κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει.

Ωστόσο, η Ευρωλίγκα ίσως να αποτελεί το πλέον συναρπαστικό πρωτάθλημα της Γηραιάς. Συνολικά 18 ομάδες μπαίνουν στην αφετηρία την ερχόμενη εβδομάδα, όλοι θα παίξουν με όλους, έχουν τις δικές τους ελπίδες και στόχους, κάτι διαφορετικό θα έχουν να παρουσιάσουν, ο μαραθώνιος μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και παιχνίδια μεσούσης της εβδομάδας, πολλά θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού. Νέοι ήρωες, ματς που ο νικητής θα βγει στον πόντο και οι θεατές θα ζουν συνεχώς με την αγωνία. Είναι, απλά, το μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδό του. Ακόμη περισσότερο, έχουμε να κάνουμε με διοργάνωση που μοιάζει πολύ… ελληνική. Γιατί την έχουν κατακτήσει τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός. Ναι, οι Πράσινοι τα τελευταία χρόνια ήταν μακριά από συναρπαστικές εμφανίσεις, ποιος όμως δεν έβλεπε τι κάνουν και δεν έπεφταν πάνω τους τα φώτα; Ο Ολυμπιακός φλέρταρε με το τρόπαιο και ανέδειξε πρωταγωνιστές, τους καλύτερους της σεζόν, τον Μπαρτζώκα και τον Βεζένκοφ, ενώ το μπάσκετ που είδαμε ήταν «από το μέλλον» και ολοκληρωτικό.

Θα μας καθηλώσει και η εφετινή Ευρωλίγκα. Δεν μπορεί κάποιος να το αρνηθεί. Η καλύτερη συντροφιά για τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής. Ολες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, θέλουν να προχωρήσουν και δεν το κρύβουν, κάποιες μεταγραφές τάραξαν τα νερά και το μόνο που πρέπει να φανεί είναι τι εκπλήξεις κρύβει η αγωνιστική περίοδος που έρχεται.

Εν αναμονή, συνεπώς. Τα καλύτερα στο αθλητικό κομμάτι του μπάσκετ είναι μπροστά μας!